22 Ağustos 2011 Pazartesi

'Yetkili Kanada Göçmenlik Danışmanı' Sıfatım (2)


2008'den beri aktif üyesi olduğum Kanada Göçmenlik Danışmanları Odası'ndan (CSIC) ve Kanada Göç Enstitüsü (CMI) üyeliğimden 20 Mayıs 2011 tarihi itibariyle kendi isteğimle feragat ettiğimi daha önce buradan duyurmuştum.
Kanada Göçmenlik Bakanı Jason Kenney bir yıllık bir araştırma ve inceleme sonunda C-35 Yasası'nı (Bill C-35) çıkarmıştı ve bu yasanın getirdiği yeniliklerden biride CSIC'in meslek odası statüsünün iptal edilmesi ve onun yerine yeni bir kuruluşun seçilmesi yönündeydi.
Uzun bir seçim süreci sonunda ICCRC (Immigration Consultants of Canada Regulatory Council ) -Kanada Göçmenlik Danışmanları Düzenleyici Kurulu- adlı bir kuruluş yeni meslek odası olarak seçildi ve bu durum Kanada resmi gazetesinde (Canada Gazette) yayınlandı. İkinci defa Kanada resmi gazetesinde yayınlandıktan sonra da resmi olarak Kanada göçmenlik danışmanlarının üye olmak zorunda olacakları bir meslek odası sıfatını kazandı. Nihayet 30 Haziran 2011’den itibaren ICCRC Kanada göçmenlik danışmanlarının resmi meslek kurulu oldu. Artık Kanada göçmenlik danışmanları bu Kurula üye olmak zorundadırlar.

Düzenleyici meslek odası sıfatını kaybeden CSIC Kanada Göçmenlik Bakanlığını mahkemeye vererek yürütmeyı durdurma davası açtı. CSIC’in tekrar eski statüsünün verilmesini talep ettiler. Federal Mahkeme CSIC’in itirazlarını reddederek ICCRC’nin statüsünü korumuş oldu.

Nihayet eski CSIC üyesi olan ben 2011 Ağustos ayı itibari ile ICCRC üyesi oldum. Oda kayıt numaram R412759’dir. Ayrıca Kurul’un www.iccrc-crcic.ca web sitesinden de benim gibi kayıtlı diğer üyelerin tam istesi görülebilir.

Ayrıca Kanada Göç Enstitüsü (CMI) üyeliğimde tekrar aktif hale gelmiştir.
Şu an için tam yetkili Kanada göçmenlik danışmanı olarak mesleğime devam ediyorum. Buradaki yazılarıma da devam edeceğim. Yakında web sitem www.kanadagocmenlik.net adlı web sitem de faaliyete açılacaktır.

Tüm ilgililere duyurulur.

Murat Kandemir (RCIC) 22 AĞUSTOS 2011
0 531 584 8951

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder