11 Temmuz 2013 Perşembe

Alberta’daki Sel Mağdurlarına Yeni Göçmenlik Belgeleri Ücretsiz Verilecek

Alberta’daki selden etkilenen ve vatandaşlık veya göçmenlik evraklarını kaybeden selzedelere federal hükümet yardım elini uzattı.

Selin vurduğu bölgelerde yaşayan kişilerin süresi bitmek üzere olan evrakların süresi otomatik olarak uzatılacak ve 19 Eylül’e kadar belge ücreti ödemeden göçmenlik belgelerini yenileyebilecekler.

Zor zamanlarda Kanadalılar olarak bir araya gelip insanlar için bir şeyler yapmak gerektiğini düşünen Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney bunun federal hükümet olarak selzedelerin durumlarını göz önüne alarak yapılmış diğer önlemlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Acil göçmenlik belgesine ihtiyacı olanlar, çalışma veya okuma izinlerini uzatmak isteyen tüm selzedeler yeni belgelerine ücretsiz kavuşacak.

Ücretsiz olarak yararlanmak isteyen ve selden etkilenen kişilerin evlerinin sel bölgesinde olması ya da Kızıl Haç’a kayıt yaptırması yeterli olacak.

Bu hizmetten yararlanmak için başvuran kişilerin 20 Haziran tarihinde yasal statülerinin olması gerekiyor.

Selzedeler konu ile ilgili olarak 1-800-242-2100 çağrı merkezini arayıp 7’ye basarak bir görevli ile görüşebilirler. Ayrıca konu kısmına “urgent: flood” yazılarak prairies-situation@cic.gc.ca adresine e-posta da atılabilir.

Geçici işçi getirmek isteyen işverenler de bu özel hizmetten yararlanabilir.

Normal durumlarda yurtdışından geçici işçi getirmek isteyen işverenler aradıkları nitelikteki işçileri Kanada’da bulmaya çalıştıklarını devlete ispat ederek yurtdışından işçi getirmek için devletten onay almak zorundalar.

Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan açıklamaya göre bu zorunlulukta bir süre için kaldırıldı.

Ücretsiz alınacak belgeler 30 ila 75 dolar arası ücreti olan çalışma izinleri, daimi oturum kartları (PR) ve vatandaşlık sertifikası da dahil diğer göçmenlik belgeleri ile sınırlı.

Pasaportlar kapsam dışı tutuluyor.

Umarım yaralar hemen sarılır.


Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 11 Temmuz 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder