24 Aralık 2015 Perşembe

Kanada’da Okuyan Yabancı Öğrenci Sayısında Artış

Kanada İstatistik Bürosu (Statistics Canada) verilerine göre 2013-2014 öğrenim yılında Kanada’ya gelen öğrenci sayısı bir önceki döneme göre yüzde 2.5 artış gösterdi.

Ontario, Kebek ve British Columbia bölgelerinde okuyan yabancı öğrenciler Kanada’da okuyan tüm ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin neredeyse yüzde 10’u temsil ediyor.

Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinden Kanada’ya gelen öğrenciler her zamanki gibi Kanada’daki yabancı öğrencilerin çoğunluğunu oluşturuyor.

Üniversite öğrenim ücretlerinin yüksek olmasına rağmen yabancı öğrenciler Kuzey Amerika’dan diploma alabilmek için Kanada’da yüksek öğretim ücretlerini ödemeyi göze alıyorlar.

Yine Kanada İstatistik Bürosu rakamlarına göre 2014-2015 öğrenim yılı için öğrencilerin ödediği lisans eğitimi ortalama okul ücretinin 20.477 Kanada doları olduğu ortaya çıktı. Bu rakamın bir önceki öğrenim döneminden yüzde 6.8 daha fazla olduğu ve yabancı öğrencilerin aynı dönem için Kanadalı öğrencilerin ödediği ortalama 5.959 Kanada dolarının üç misli fazla ödediği göze çarptı.

Murat Kandemir, 24 Aralık 2015         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder