4 Ekim 2018 Perşembe

Kanada Göçmenlik Kabul Puanında Yeni Rekor: 445


Kanada göçmenlik sisteminde ki aday havuzundan seçilmek için gerekli olan minimum puan 445’e çıktı. 3 Ekim’de yapılan ve 3.900 adayın seçildiği elemelerde havuzdan çekilebilmek için gerekli minimum kabul puanının (CRS) bu kadar yükselmesi Kanada göçmenliğin tüm dünyada çok popüler olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz eylül ayının son seçmesinin 19 Eylül’de yapıldığı federal ekspres giriş göçmenlik sisteminde aday havuzundan 3.500 kişi kabul edilmiş ve kendilerine göçmenlik davetiyesi (ITA) düzenlenmişti. Bu çekilişte seçilmek için gerekli aday puanının (CRS) 441 olarak belirlenmişti.

Yine eylül ayının ilk seçmeleri ise 5 Eylül’de yapılmış ve aday havuzunda bulunan 3.900 aday göçmen olarak seçilmişti. Bu çekilişteki CRS puanı ise 440 olmuştu.

Ekspres giriş göçmenlik sisteminde ağustos ayının son elemeleri 22 Ağustos’ta yapılmış ve 440 ve üzeri CRS puanı olan 3.750 kişi Kanada’ya göçmenlik davetiyesi (ITA) almaya hak kazanmıştı.

Ağustos ayının ilk çekilişi ise 8 Ağustos’ta yapılmış ve yine 3.750 kişi seçilerek ITA almıştı.

ITA alabilmek için gerekli minimum kabul puanı Ağustos ve Eylül ayında 440 olurken Ekim ayında 445’e çıkmış oldu.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Kabul edilmek için minimum gerekli aday puanının 440’lerden daha da aşağı inmesini görmek istiyoruz ama öteden beri kabul puanı 440’ların altında düşmediği bu son çekilişte artmış görülüyor.  

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 04 Ekim 2018   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder