15 Ocak 2024 Pazartesi

Kanada Atlantik Göçmenlik Programı

Dünya KOVİD öncesi duruma geçmeye çalışırken küresel piyasalarda eski düzenine dönmeye başladı. KOVİD esnasında askıya alınan ve başvuru kabul edemeyen Kanada göçmenlik programları da hem yenilendi hem de öncesine göre daha fazla göçmen kabul edecek şekilde güncellendi.  

Atlantik Göçmenlik Programıda (AIP) bunlardan biri. AIP, Kanada'nın 4 Atlantik eyaleti olan New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island veya Newfoundland ve Labrador'da çalışmak ve yaşamak isteyen vasıflı yabancı işçiler ve bu eyaletlerdeki bir eğitim kurumundan mezun olan uluslararası mezunlar için daimi göçmenliği kazanmaya giden bir yoldur.

Atlantik eyaletlerinde yüksek okul ya da üniversiteden mezun olanlar bu programdan daha avantajlı yararlanabilirler.  

Ayrıca bu program, bu eyaletlerde faaliyet gösteren işverenlerin yerel olarak dolduramadıkları işler için nitelikli adayları işe almalarına yardımcı olmaktadır.

Yabancı bir göçmene iş teklifi verecek işverenin bulunduğu eyalet hükümeti tarafından AIP kapsamında iş teklifi verebilmeleri için akredite edilmiş olması gerekmektedir.

Bu program işverenin önemli rol oynadığı bir programdır. İşveren önce AIP tarafından akredite bir işveren olarak kabul edilmeldir. AIP bünyesinde kayıt işlemini bitirdikten sonra faaliyet gösterdiği bölgede çalışma isteyen göçmen adaylarına ya da o bölgede okumuş olan mezunlara iş teklifi yapabilirler.

Tabi ki iş teklifinin bazı şartları bulunmaktadır. Öncelikle tam zamanlı ve sezonluk olmayan bir iş için teklif verilmelidir. Beceri seviyesi Kanada’nın ulusal meslek sınıflandırmasında (NOC) 0, 1, 2 veya 3 TEER kodlu tanımlanlış mesleklerde en az 1 sene veya TEER 4 kodlu işlerde ise süresiz iş için teklif verilebilir.    

İş teklifi alındıktan sonra aday göçmenin dil sınav sonucu, eğitim değerlendirme raporu, önceki çalışma tecrübesi kanıtları ve yeteri kadar paraları olduğu vs gibi göstermesi gereken diğer şartlar mevcuttur.

Kanada’ya göç etmeyi düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Ya da sitemizi https://www.academy-canada.com.tr/ ziyaret ederek “Ücretsiz Değerlendirme” formunu doldurun.

Murat Kandemir, 15 Ocak 2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder