30 Mayıs 2015 Cumartesi

Kanada Şu Ana Kadar 50.000 Süper Vize Verdi

Kanada Aralık 2011 tarihinden bu yana anne-baba ve dede-nineler için 50.000 süper vize verdi.

10 yıl süreliğine verilen süper vizeler Kanada’ya çoklu giriş-çıkış imkanı veriyor. Vize sahibi kişiler Kanada’daki çocukları ya da torunlarını ziyaret edebiliyor ve ülkeden çıkış yapmadan 2 yıllık bir süre Kanada içinde oturum şansı veriyor.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander 50.000 inci süper vizenin verildiğini 19 Mayıs'ta yaptığı bir basın açıklamasıyla duyurdu.

Kanada’da çocukları ya da torunları yaşayan yabancılar süper vize sayesinde maksimum iki yıla kadar Kanada’da aileleriyle birlikte kalabiliyorlar. Süper vize kabul oranı oldukça yüksek.

Şu ana kadar 50.000 süper vize verildi. Kanada göçmenlik programlarından en popüler olanlarında olan süper vizeden her ay ortalama 1.200 adet veriliyor.

Üç aydan daha kısa sürede sonuçlandırılan süper vizelerin onaylanma oranı yüzde seksenlerde. 

Süper vizeleri en çok alan ülkeler Hindistan, Çin, Filipinler ve Pakistan. Türkiye’den de süper vize başvuruları yapılıyor.

Süper vizeyi aile büyükleri göçmenlik sponsorluğu ile karıştırmamak gerekiyor. Süper vize, sahiplerine herhangi bir statü vermiyor ve Kanada’nın sağlık sigortasından yararlandırmıyor.


Murat Kandemir, 30 Mayıs 2015  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder