8 Aralık 2016 Perşembe

Kanada Eş Sponsorluğu İşlem Süresi Kısalıyor

Kanada hükümeti Kanada vatandaşları ve daimi oturum sahiplerinin yabancı eşleri için yaptıkları sponsorluk başvurularını daha kısa sürede tamamlayacak (Foto: Andreas Ivarsson on Flickr)

Federal göçmenlik bakanı bizzat açıklama yaptı ve artık Kanadalıların eş sponsorluğu işlem süresinin 12 ay içinde bitirileceğini ifade etti.

McCallum bekleme süresinin kısaltılması için ek 25 milyon bütçe ayrıldığını ve eş sponsorluğu kabul kotasının daha da arttırıldığını belirtti.

Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık bakanının talimatıyla 2016’dan bu yana Kanada içi sponsorluk başvuruları işlem süresinde yüzde 15 ve Kanada dışı başvurularında ise yüzde 10 indirim sağlandı.

Bakanlığın 7 Aralık 2016 tarihli duyurusuyla artık bu işlem süresi normal başvurularda 12 aya kadar düşürülecek.

Şu an Kanada içinde bulunan yabancı eş için yapılan sponsorluk oturum başvurusu işlem süresi 26 ay sürerken Kanada dışında bekleyen yabancı eş için 18 ay sürüyor.

Daha önce aile sponsorluğu başvurusu yapmış olanların dosyaları en geç 12 içinde sonuçlandırılacak. Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) eş sponsorluğu oturum başvurularını aldıkları sıraya göre inceliyor. Şu ana kadar başvuru yapmış kişilerin dosyaları hakkında en geç Aralık 2017’den önce karar verilmiş olacak.
Eş sponsorluğu sürecinin hızlandırılmasıyla 2017 sonuna kadar 64 bin kişinin dosyasının etkileneceği tahmin ediliyor.
  

Murat Kandemir, 08 Aralık 2016 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder