30 Aralık 2016 Cuma

Kanada Oakville Şehrinin Yıldızı: Sheridan Koleji

Ontario eyaletinin Oakville şehrinde yerleşik olan Sheridan Koleji Kanada’nın hatırı sayılır devlet okullarından birisidir. Bugünkü yazımızda birlikte çalıştığımız bu okulu size tanıtmak istedik.

1967’de 400 öğrencili lokal bir kolej olarak kurulan Sheridan bugün Ontario’nun en büyük yüksek okullarından birisi olmuştur. Okulun Ontario’daki Oakville, Brampton ve Mississauga şehirlerinde yerleşik dört kampüsünde her sene 21.000 tam zamanlı ve 17.000 yarı zamanlı öğrenci eğitim görmektedir.

Birçok ödül de alan Sheridan eğitim kurumuna sadece tüm Kanada’dan değil dünyanın her tarafından öğrenciler de okumaya gelmektedir.

Kolejde sunulan sanat, iş, toplum hizmetleri, sağlık, teknoloji ve el sanatları gibi bölümlerde okuyan öğrenciler toplumun geleceğini şekillendirmektedirler.  

Misyonu öğrencilerine yaratcılık ve inovasyon sunan bir ortamda hedef odaklı bir eğitim tecrübesi sunmak olan kolej mezunlarını değişen dünyada ihtiyacını hissedecekleri bilgi ve beceri ile donatıyor.

Oakville’deki Skills Training Center ve Trafalgar, Mississauga’daki Hazel McCallion ve Brampton’daki Davis kampüslerinde 130 dan fazla eğitim programı sunulmaktadır. Okulda yüksek okul diploması, lisans ve lisans üstü dereceleri dışında kısa süreli sertifika programları da bulunmaktadır.

Sheridan kolehinin yarı ve tam zamanlı olarak bir çok alanda eğitim veren altı fakültesi mevcuttur. Animasyon, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sağlık ve Toplum Çalışmaları Fakültesi, Bilim ve Teknoloji Fakültesi, Pilon İşletme Okulu, Profesyonel ve Yarı Zamanlı Çalışmalar Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi.

Kolejin bu altı fakültesinde görsel ve sahne sanatları, film, televizyon ve gazetecilik, işletme, uygulamalı sağlık bilimleri, zanaat işleri, mimarlık çalışmaları, sanat ve tasarım, bilgisayar bilimleri, kimya ve çevre bilimleri, toplum çalışmaları, kamu güvenliği, animasyon ve bilgisayar oyun tasarım, mühendislik, eğitim bilimleri, sosyal bilimler, ilüstrasyon ve fotoğrafçılık ve teknoloji alanlarında olmak üzere 130’dan fazla program bulabilirsiniz.

Sheridan’da bir yıllık sertifika programlarından dört yıllık lisans derecesine kadar çok çeşitli alanlarda eğitim alabilirsiniz.

Sheridan kolejinde okumak için bizden bilgi alabilirsiniz.


Murat Kandemir, 30 Aralık 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder