16 Aralık 2017 Cumartesi

Kanada Dışı Ziyaretlerinizin Kaydını Tutun

Kanada’da geçici (öğrenci ya da işçi) ya da daimi ikamet sahibi (PR) olarak yaşıyorsanız ABD’de dahil Kanada dışına hava, kara ya da deniz yoluyla yaptığınız tüm çıkış ve girişlerin kaydını tutmak çok iyi bir fikir olacaktr. Bu kayıtları daha sonra yeni bir PR kartı ya da Kanada vatandaşlık başvurusu yaparken kullanabilirsiniz.

Kanada vatandaşlık ve göçmenlik bakanlığı (IRCC) Kanada dışına yapılacak tüm uluslararası ziyaretlerin kayıtlarının tutulmasını tavsiye ediyor. Bunu seyahat günlüğü olarak pasaportla birlikte saklanmasını vurguluyor. İleride Kanada dışına yapılan ziyaretlerin listesi hazırlanırken bu günlükten faydalanılabilir. IRCC facebook sayfasından bir seyahat günlüğü örneği de paylaştı.

Tutulacak kayıtlar içinde öncelikle Kanada’yı terkettiğiniz ve sonra giriş yaptığınız tarihler önemlidir. Ziyaret edilen ülkeler de not edilmeli. Ziyaretin niye yapıldığı da (tatil, iş, aile vs.) ayrıca yazılmalıdır. ABD’ye 24 saatten az yapılan tüm günübirlik ziyaretler de işlenmelidir. Günlük kayıtlarını ilerde ihtiyacınız olacağı güne kadar saklayın.

Kayıtları şöyle bir tablo yaparak saklayabilirsiniz. Aynı ziyaret esnasında birden fazla ülkeye gittiyseniz giriş yaptığınız ülkeleri ve tarihlerini de ayrı ayrı girmelisiniz.  

Depart Canada             Return Canada             Destination              Reason
YYYY/MM/DD               YYYY/MM/DD               Country/City                
2017/01/12                    2017/01/15                    France/Paris                  Tourist   


Murat Kandemir, 16 Aralık 2017

2 yorum:

  1. Ben Ontario eyaletinde College da eğitim alırken eyalette grev çıktı. Bende grev yüzünden okuldan ayrıldım çünkü vakit boş geçiyordu ve başka College a geçmek istedim. Bir sonraki eylül dönemini Türkiye'de bekliyorum. Sorun olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  2. Okul değiştirirseniz göçmenlik bakanlığına başvurmak zorundasınız, dikkat

    YanıtlaSil