7 Ocak 2019 Pazartesi

Kanada Aile Büyükleri Göçmenlik Programı Ocak Ayında Tekrar Açılacak


2019 yılı Ocak ayında açılacak Kanada’nın aile büyükleri göçmenlik programında (PGP) 20.000 yeni başvuru kabul edilecek.

Kanada hükümeti yaptığı duyuruda PGP programının ocak sonuna doğru ön kayıt başvuruları için açılacağı duyuruldu.

Kanada vatandaşı ya da göçmeni olan ve düzenli geliri olan adaylar önce IRCC internet sitesinde ön kayıt yaptırıyorlar.  Ön kayıt yaptıran göçmen adayları arasından kura ile kesin adaylar belirleniyor ve anne-baba veya dede-ninelerinin göçmenlik başvurularını tamamlamaları isteniyor.

Kanada göçmenlik, mülteciler ve vatandaşlık bakanlığı (IRCC) resmi twitter hesabından atılan bir tweet de önümüzdeki hafta konuyla ilgili daha fazla bilginin paylaşılacağı bilgisi verildi.

18 yaşından büyük olan Kanada vatandaşı ya da daimi oturum sahipleri PGP programı ile anne-baba ya da büyük anne-büyük babalarını Kanada’ya göçmen olarak sponsor edebiliyorlar.

IRCC’nin anne-baba ve dede-nine göçmenlik programı Kanada’nın aile sınıfı sponsorluk programlarından birisi olarak başvuru kabul ediyor. Bu kapsamda kabul edilen aile büyükleri Kanada’ya daimi ikamet sahibi (PR) olarak yerleşiyor.

IRCC, 2019 yılında PGP programı kapsamında 20.000 başvuruyu kabul etmeyi planlıyor. Ön kayıt yaptıran ve programın diğer kriterlerini taşıyacak 20.000 kişiye aile büyüklerini Kanada’ya göçmen olarak getirmek için sponsor başvurularını tamamlama hakkı verilecek.

Anne-baba ya da büyük anne- büyük babasını Kanada’ya getirmek isteyen en az 18 yaşında ve Kanada vatandaşı ya da göçmenleri bu programa başvuru yapabilirler. Sponsor olmak isteyenler ayrıca aşağıdaki şartları da taşımalıdırlar:

-Sponsor olanlar sponsor olmak istedikleri kişileri maddi olarak desteklemek zorundadırlar.
-Sponsor olanlar programa başvuru yapabilmek için gerekli olan minimum gelir sahibi olduklarını göstermek zorundadırlar. Finans yeterliği Kanada maliyesi (CRA) tarafından düzenlenmiş vergi beyannamesi (notice of assessment) belgeleri ile ispat edilmelidir.
-Sponsor olanlar maddi olarak son üç yıl için gerekli olan minimum gelir kazandıklarını göstermek zorundadırlar. Evli olan sponsorlar hesaplama yaparken eşlerinin gelirlerini de kullanabilirler.
-Sponsor olanlar ve sponsor edilenler karşılıklı olarak bir sponsorluk anlaşması imzalamalı ve bu anlaşma kapsamında sponsor edilene 20 yıl maddi destek verilmelidir.

Başvurular önce gelen ilk kaydolur ilkesine göre yapılacak.

Murat Kandemir, 07 Ocak 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder