24 Mayıs 2011 Salı

'Yetkili Göçmenlik Danışmanı' Sıfatım

2008'den beri aktif üyesi olduğum Kanada Göçmenlik Danışmanları Odası'ndan (CSIC) ve Kanada Göç Enstitüsü (CMI) üyeliğimden 20 Mayıs 2011 tarihi itibariyle kendi isteğimle feragat etmiş bulunmaktayım.

Göçmenlik Danışmanları Odasının bir çok uygulamasını hiç beğenmemiştim. Üyelerini koyun gibi gören, fahiş üyelik aidatları isteyen (avukatların baroya ödediği yıllık aidatlarla aynı), üyelerinin sıkıntılarına, sesine hiç kulak asmayan, yönetimi hiç şeffaf olmayan bir kuruluşun Kanada'da göçmenlik danışmanlarının bağlı olmak zorunda olduğu bir meslek odası olması beni hep rahatsız etmekteydi.

Şikayetler sadece bana özel değildi. Birçok oda üyesi bu şikayetleri dillendirmeye başladı. Son iki yılda ayyuka çıkmış olan bu şikayetleri en sonunda bu konunun direk muhatabı olan Göçmenlik Bakanı Jason Kenney duydu. Bir yıllık bir araştırma ve inceleme sonunda C-35 Yasası'nı (Bill C-35) çıkardı ve bu yasanın getirdiği yeniliklerden biride CSIC'in meslek odası statüsünün iptal edilmesi ve onun yerine yeni bir kuruluşun seçilmesi yönündeydi.

Uzun bir seçim süreci sonunda ICCRC (Immigration Consultants of Canada Regulatory Council ) -Kanada Göçmenlik Danışmanları Düzenleyici Kurulu- adlı bir kuruluş yeni meslek odası olarak seçildi ve bu durum Kanada resmi gazetesinde (Canada Gazette) yayınlandı. İkinci defa Kanada resmi gazetesinde yayınlandıktan sonra da resmi olarak Kanada göçmenlik danışmanlarının üye olmak zorunda olacakları bir meslek odası sıfatını kazanacaklar. Bu durumun Haziran-Temmuz 2011 gibi netleşmesi bekleniyor.

Bugün itibariyle konunun uzmanı olarak yazılarıma devam edeceğim. Ama şu an için Göçmenlik Danışmanı sıfatım yoktur. ICCRC'ye kayıt olmuş bulunmaktayım. Kısa sürede ICCRC'nin meslek odası olarak atanmasının ardından daha önce de olduğu gibi yetkili göçmenlik danışmanı olarak çalışmalarıma devam edeceğim.

Birlikte çalıştığım çok değerli avukat ve göçmenlik danışmanı var. Kanada göçmenlik konularında müşterilerime birlikte çalıştığım avukat veya göçmenlik danışmanları ile hizmet vermeye devam edeceğim.

Bu doğrultuda www.kanadagocmenlik.net adresini de yeniliyoruz. Web sitem en kısa zamanda revize edilip tekrar yayına geçecekler.

İşlerinizde başarılar.
Murat Kandemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder