4 Ekim 2016 Salı

Avustralya’dan Başlayan Bir Hikaye: OHC

Kanada göçmenlik hukuku alanında verdiğimiz hizmetlerin dışında özellikle Kanada’da eğitim veren birçok okulun Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Kanada’da kısa süreli İngilizce dil eğitiminden önlisans, lisans, y.lisans veya doktora eğitimleri almak için Kanada’da okumak isteyen Türk öğrencilere yardımcı oluyoruz.
Kanada’da hem kısa süreli sertifka programı, hem lise, hem de iki ayrı önlisans derecesi sahibi birisi olarak ve Kanada’da okuyan öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının da bilincinde olarak özellikle çok iyi okullarla çalışıyoruz.
Temsilciliğini yaptığım Oxford House College Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü ve iyi bir dostum olan Don Kaufmann ile geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir araya geldik. Okulun küresel eğitim çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Çok faydalı bir görüşme yaptık ve OHC’nin Kanada’ya dil öğrenmek için gitmek isteyen Türk öğrencilere özel bir indirim yaptıklarını da öğrendim.   
2009 yılının Mart ayında Toronto’daki International House (IH) Toronto okulunda yetişkinlere İngilizce eğitim uzmanlığı (TESL) diplomamı almıştım. IH Toronto İngilizce dil kursu olarak çok başarılı bir eğitim kurumuydu.
Bu yazımızda size Avustralya’dan çıkarak IH’i de bünyesine alarak büyüyen ve ayrıca Birleşik Krallık ve ABD’de birçok şehirde okullar açan Oxford House College (OHC) okulundan bahsetmek istiyorum.
1963 yılında Avustralya’nın başkenti Melbourne şehrinde kurulan Holmes Grup okulu bünyesine kattığı diğer okullarla birlikte şu an Birleşik Krallık, ABD, Kanada ve Hong Kong olmak üzere toplamda 5 ayrı ülkede 20’den fazla lokasyonda yerli ve yabancı öğrencilere hizmet veriyor.
OHC’nin verdiği eğitimler gençler için yaz kampından, öğretmen eğitimleri ve dil eğitimlerinden lisans seviyede eğitimlere kadar oldukça çeşitlilik gösteriyor.
Şimdi uluslararası dil eğitim faaliyetleri gerçekleştiren OHC’nin tüm okullarını tanıyalım.
OHC’nin başladığı yer olan Avustralya’da Holmes Yükseköğretim Enstitüsü (Holmes Institute of Higher Education) adıyla hizmet veren okulda turizm, işletme, bilgi teknolojisi ve muhasebe alanlarında sertifika, diploma ve lisans programları mevcut. Ayrıca işletme ve muhasebe alanında master eğitimleri de var. Holmes Institute Avustralya makamlarının enstitü olarak tanınıyor ve alınan lisans ve y.lisans eğitimleri Avustralya göçmenlik sisteminde kabul ediliyor. Ayrıca diğer üniversitelere göre ücretleri daha makul ve herhangi bir programda okuyan öğrenciler Avustralya’daki diğer üniversitelere yatay geçiş yapılabiliyor. Eğitimlerini bitiren öğrencilere Avustralya’da çalışma imkanı veren iki yıllık çalışma izni de veriliyor.  
İngiltere’de Oxford English Centre adıyla faaliyet gösteren okul hem genel İngilizce hem de özel amaçlar için İngilizce dil eğitimi sağlıyor. Okul tarihi Oxford Üniversitesi binasında hizmet veriyor ve öğrenciler modern teknolojinin eşlik ettiği sistemle İngilizce öğreniyorlar. Sınıflar daha küçük gruplar halinde oluşturuluyor ve buna ek olarak ihtiyaca göre tıp, hukuk, muhasebe ya da askeri alanlara göre uzmanlaşmış özel İngilizce kursları da veriliyor.  
OHC markası altında hizmet veren eğitim kurumları Birleşik Krallık, ABD, Avustralya ve Kanada’da 15 ayrı şehirde İngilizce öğrenmek isteyenlere yüksek kalitede eğitim sunuyor.
OHC okulları ABD’de New York, Boston ve Miami Beach, Birleşik Krallık’ta Londra, Richmon-upon-Thames, Oxford ve Stratford-upon-Avon’da, Avustralya’da Sidney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast ve Cairns’de ve son olarak Kanada’da Toronto, Vancouver ve Calgary şehirlerinde bulunuyor.
Dört ülkede 15 ayrı şehirde hizmet veren OHC okulları her amaca uygun birçok İngilizce eğitim programlarını yüksek kalitede ve teknolojiyi kullanarak veriyor. En iyi öğretmenlerle çalışan OHC eğitim kurumlarında İngilizce dışında başka dil konuşulmuyor. Dünyanın her yerinden gelen yabancı öğrenciler OHC çatısı altında geniş bir çevre yapıyor ve muazzam bir eğitim tecrübesi sahibi oluyorlar.
OHC sadece öğrencilere İngilizce öğretmekle kalmıyor ayrıca geleceğin İngilizce öğretmenlerini de yetiştiriyor. Teaching House markasıyla Londra, Oxford, Stratford-upon Avon, Melbourne, Toronto, New York, Philadelphia, Washington DC, Denver, Boston, Miami Beach, Chicago, San Fransisco, San Diego, Los Angeles, Atlanta, Houston, Phoenix, Portland ve Detroit lokasyonlarında geleceğin öğretmenleri Yetişkinlere İngilizce Öğretme Sertifikası olan ve dünayaca kabul gören CELTA ve yine yabancılara İngilizce eğitimi olan ve üniversite seviyesinde verilen DELTA programlarını bitiriyorlar. Öğretmenler CELTA ve DELTA programları formasyon eğitiminde yaratıcı metadoloji ve etkili sınıf içi öğretim pratiklerini geliştiriyorlar.  
Teaching House dünyada 21 ayrı noktada en çok CELTA eğitimi veren kurum olma özelliği taşıyor. 2015’te 1000’den fazla kişi CELTA eğitimi almış. Dört haftalık eğitimle verilen CELTA eğitimi dünyaca kabul görüyor ve CELTA sertifikası olanlar dünyanın her tarafında İngilizce öğretmeni olarak çalışabiliyorlar.
Sol Camps, adından da anlaşılacağı üzere bir kamp ve gençlere özel tasarlanmış bir yaz kampı. Kanada kampı hem Toronto hem de Vancouver şehirlerinde düzenleniyor. Sol Camps ayrıca Birleşik Krallık ve ABD’de de düzenleniyor ve çocuklara unutamayacakları bir yaz kampı tecrübesi sunuyorlar. Bu kamplar İngilizce ağırlıklı olarak çok çeşitli öğretici faaliyetlerle gerçekleştiriliyor. Örneğin Toronto şehrinde Toronto Ünviersitesi kampüsünde gerçekleştirilen yaz kampında tüm dünyadan gelen 7-17 yaş arası çocuklar harika dostluklar kuruyor ve İngilizce öğreniyorlar ve üniversitelilerin kullandığı yurtlarda kalıyor ve üniversite öğrencisi olmanın ne demek olduğunu görüyorlar. Çocuklar yedi gün 24 saat gözetim altında oluyorlar ve çokkültürlü ve çok seviyeli eğitim programları çocuklara sunuluyor. Sol Camps 2014 yılında STM tarafından 18 Yaş Altı Gençlik Kursu Yıldız Derecesini (Star Award) aldı.
OHC’nin size sunduğu eşsiz fırsatlarından yararlanmak için bizi arayın.

Murat Kandemir, 4 Ekim 2016       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder