21 Nisan 2017 Cuma

Kanada Göçmenlik Puanlarında Düşüş Devam Ediyor: 415

Kanada göçmenlik kabul puanlarında düşüş tüm hızla devam ediyor. 19 Nisan 2017 tarihinde yapılan çekilişte 415 ve üzeri puanı olan 3.665 kişi Kanada’ya göçmen olarak kabul edildi. (Fotoğraf: Rick Madonik/Toronto Star)

Yine bu ay 12 Nisan’da yapılan çekilişte ise 423 ve üzeri puanı olan 3,923 kişi Kanada’ya göçmen olarak seçildi.

Bu ayın ilk çekilişi ise 5 Nisan’da yapılmış ve aday havuzunda bulunan 431 ve üzeri puanı olan 3.763 kişi Kanada’ya göçmen olarak kabul edilmişti.

Mart ayının son göçmenlik çekilişi 24 Mart’ta yapıldı ve havuzda seçilen 3.749 kişiye göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Puan seviyesinin 441 olarak belirlendiği çekiliş Mart ayının son çekilişi oldu.

Mart ayının ilk çekilişinde ise minimum aday kabul puan seviyesi 434’e düşmüş bunu blog sayfamızda paylaşmıştık. Mart ayının son çekilişinde minimum gerekli puan seviyesi 7 puan artarak 441’e çıktı.

Son aylarda daha önceki aylara nazaran daha fazla aday Kanada göçmenlik bakanlığı tarafından göçmen olarak seçildi ve davetiye aldı. 2017 yılında şimdiye kadar 32.240 kişiye ITA düzenlendi.

ITA alabilmek için gereki puan seviyesi ise Mart’ın ilk çekilişinde 434 iken 24 Mart’taki son çekilişte bu seviye 441 olarak belirlendi. Bu seviye 2016 yılına göre oldukça düşük bir seviyedir. 2017 Nisan ayı itibariyle eşik kabul seviyesi 415’tür.  

Kendilerine ITA düzenlenen adaylar Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı’na (IRCC) daimi göçmenlik başvurusu yapmaları gerekiyor. Seçilen adaylar eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarını da Kanada’ya götürebiliyor.

Lisans mezunu ve iyi derecede İngilizce IELTS sınavı skoru ve/veya Fransızca TEF sınavı skoru olan adayların 441 puan alabilmeleri oldukça mümkün.

Kanada Göçmenlik kabul puanları 415’e düşmüşken bu fırsatı kaçırmayın derim ben.    

Murat Kandemir, 21 Nisan 2017

4 yorum:

  1. Merhaba, bilgi için teşekkürler, ellerinize saglık. Söyle bir sorum olacak, ingilizce seviyem vede NOC A bir mesleğim var, kalifiye eleman olarak kabul edileceğimi düşünüyorum, ama ben inşaat mühendisi olarak hep kendi işimi yaptım. Kabul aldığımda kanadada kendi kurduğum bir şirkette çalışan olarak kaydolma gibi bir imkanım olur mu acaba, benzer durum yaşayan biri cevpalarsa sevinirim.Investor olarak gelme şartları çok yüksek yatırım gerektiriyor çünkü

    YanıtlaSil
  2. Selam, Yaptığınız işi tecrübe olarak ispatlamanız gerekiyor. Kendi nam ve hesabınıza çalıştığınızı belgelerle ispatlayabilirsiniz. Sonuçta önemli olan NOC A'da bir işin yapılmasıdır.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Murat Bey. TEF zorunlu mu? Örneğin benim DelfB2 diplomam var. Delf - Dalf diploma denkliği kabul edilebilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Murat Bey Merhabalar,

    Göçmenlik için yazınızın sonunda lisans mezunu yazmışsınız, ön lisans mezunu başvuru yapamıyor mu?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil