19 Mayıs 2018 Cumartesi

Kanada Prince Edward Island ve Manitoba Eyaletleri Yeni Göçmenlik Davetiyeleri Düzenledi


Kanada eyaletleri işlettikleri eyalet aday göçmenlik programları (PNP) kapsamında istedikleri yabancılara göçmenlik davetiyesi göndermeye devam ediyor.

Kanada’nın bir atlantik eyaleti olan Prince Edward Island (PEI) eyaleti 17 Mayıs tarihinde 78 kişiye göçmenlik davetiyesi düzenledi. Düzenlenen davetiyelerin 22’si PEI’nin ekspres giriş aday programına ve 56’sı işgücü pazarı etki kategorisinde kayıt yaptıranlardan seçildi.

Eyaletin göçmenlik ofisi davetiye gönderilen ekspres giriş adaylarının eyalette çalışanlardan seçildiğini duyurdu. Davetiye alabilmek için gerekli herhangi bir minimum puan belirtilmedi.

PEI’nin ekspres giriş kategorisinden seçilmek isteyen kişiler önce eyaletin göçmenlik sistemine kayıt yaptırmalıdırlar. Sisteme kayıt yaptıran adaylara yaş, dil, eğitim, iş tecrübesi, iş ve uyum gibi altı faktörden 100 üzerinden puan verilmektedir.

17 Mayıs’ta ayrıca 56 davetiye eyaletin iş gücü pazarı etki kategorisinden düzenlendi. Seçilmek için minimum puan seviyesi belirlenmedi.

PEI göçmenlik programında işgücü pazarı etki kategorisi daha çok eyaletin işgücü pazarında ihtiyacı hissedilen meslek sahiplerinin başvurabileceği bir program olmaktadır. Bu kategorinin üç alt kategorisi bulunuyor: Kalifiye işçiler, kritik işçiler ve uluslararası mezunlar.

Kanada’nın Manitoba eyaleti de 11 Mayıs tarihinde 626 göçmenlik davetiyesi düzenledi. Bu davetiyelerin 151’i federal ekspres giriş havuzunda kayıtlı olanlara gönderildi. Davetiye alanların 267’si Manitoba Kalifiye İşçi programından ve 109’u da yurtışı kalifiye işçi programlarından davetiye aldılar. Kalan 99 kişi de yurtdışı kalifiye iş programı kapsamında işletilen stratejik iş alım programı kapsamında kabul edildi.  

Manitoba’nın eyalet aday göçmenlik programı (MPNP) ekspres giriş bağlantılı kalifiye işçiler programı kapsamında davet edilen ekspres giriş adaylarının iş arayan geçerli kodları olmaları ve MPNP kapsamında yayınlanan talep edilen mesleklerden birinde en az altı ay iş tecrübesi olanlardan seçildiğini duyurdu.

Eyaletlerin göçmenlik programı kapsamında seçilen ve göçmenlik davetiyesi alan adaylar ek 600 puan almaktadırlar. Eyalet aday sertifikası alan adayların federal sistemde göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 90 günleri bulunmaktadır.

Murat Kandemir, 19 Mayıs 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder