30 Nisan 2019 Salı

Manitoba Üç Ayrı Göçmenlik Kategorisinden Yeni Göçmen Alımı Yaptı


Kanada’nın Manitoba eyaleti 25 nisan yaptığı elemede Manitoba eyalet aday programı (MPNP) kapsamında 299 yeni göçmen seçti.

MPNP programı kapsamında 2019’da seçilen göçmen sayısı son göçmenlerle birlikte neredeyse 4.000’e yükseldi.

Manitoba eyaleti MPNP kapsamında bölgesi için eksikliğini hissettiği meslek sahiplerini göçmen olarak seçebiliyor ve seçtiği kişileri eyaletten aday gösterebiliyor.

Kanada’da herhangi bir eyaletten aday gösterilen kişilere ek 600 puan veriliyor ve bu puan seviyesi onların federal göçmenlik başvurularını kolayca tamamlamalarına imkan veriyor.

Toplamda 299 adayın seçildiği 25 Nisan’da yapılan elemelerde MPNP’nin kalifiye eleman sınıfından 208, uluslararası eğitim sınıfından 25 ve yurdışı kalifiye elmean kategorilerinden ise 66 kişi seçildi.

MPNP kapsamında Kanada’ya göçmen olmak isteyen adayların öncelikle eyaletin resmi göçmenlik sitesinde kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptıran adaylar ilgi beyanı (EOI) profillerini oluşturuyor ve eyalete gitmek istediklerini belirtmiş oluyorlar. Tıpkı Kanada’nın diğer göçmenlik programlarında olduğu gibi adaylar eğitim, iş tecrübesi, İngilizce ve/veya Fransızca bilgisi ve Manitoba ile bağları gibi faktörlere göre değerlendiriliyorlar.

Profillerini oluşturan kişilere kriterlere göre bir skor belirleniyor ve eyaletçe kabul edilen adaylara başvuru tavsiye mektubu (letter of advice to apply) gönderiliyor.

25 Nisan’da seçilenlerle birlikte eyalet 2019 yılında şu ana kadar 3.901 kişiyi göçmen olarak kabul etmiş bulunuyor.

Murat Kandemir, 30 Nisan 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder