28 Mayıs 2019 Salı

Ontario Fransızca Konuşan Yeni Göçmenlerini Seçti


Ontario eyaleti federal hükümetin ekspres giriş (Express entry) göçmenlik sistemine uyumlu olarak işlettiği Fransızca konuşan kalifiye göçmen kategorisinden yeni göçmenler seçti.

Eyaletin Fransızca konuşan nitelikli göçmen programına başvuru şartları içinde iş teklifi ya da minimum aday puanı zorunluluğu bulunmuyor.

Ontario hükümeti 22 Mayıs tarihinde Franızca bilen ve federal aday havuzunda kayıtlı göçmen adaylarından 360 kişi kabul etti.

Eyalet seçtiği kişilere başvuru yapmaları için davetiye gönderdi. Davetiye gönderilen kişiler önce Ontario’nun eyalet aday programına (OINP) kayıt yaptıracaklar. Başvuruları sonuçlandığında bu kişiler eyaletçe aday gösterilecek ve kendilerine eyalet aday sertifikası düzenlenecek.

Kanada’da herhangi bir eyalet tarafından kabul edilerek aday gösterilen kişiler federal göçmenlik sisteminde daimi ikamet başvurularını tamamlıyor ve göçmen olarak Kanada’ya yerleşebiliyorlar.

Federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi kapsamında Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programları göçmen başvurularını kabul ediyor.

Fransızca konuşan nitelikli işgören sınıfı ise Ontario eyaletinin OINP göçmenlik programı kapsamında göçmen kabul ediyor. Bu program özellikle İngilizce yanında Fransızca dil bilgisi olanları göçmen olarak kabul ediyor.

OINP’in Fransızca konuşan nitelikli göçmen kategorisinden yararlanmak için Federal ekspres giriş sistemine kayıt olmak yetiyor.  

Herhangi bir eyaletten adaylık sertifikası alan kişiler ekspres giriş sisteminde ek 600 puan kazanıyorlar. Bu ek 600 puan onların federal ekspres giriş sisteminde seçilmelerini garanti ediyor.

Ontario’nun Fransızca konuşan nitelikli göçmen kategorisi için iş teklifi ya da minimum adya puanı şartı bulunmuyor.

22 Mayıs çekilişi bu sene Fransızca konuşan nitelikli göçmen kategorisinden yapılan altıncı çekiliş oldu. İlk çekiliş 7 Şubat’ta yapılmıştı.

Bu kategoriden şu ana kadar 549 kişi göçmen olarak seçildi.

Murat Kandemir, 28 Mayıs 2019

1 yorum:

  1. Murat bey Merhaba,
    Esim fransizca ve administration meslek dalinda iyibir cv ye sahip ayrica gocmenlik sistemindeyiz esimin kardesi Kanada da yasamakta turistik visasi da var TEF B2 ve C1 seviyesinde 1 yili asti sistemindeyiz bu konuda yardimci olabilirmisiniz ?
    Selamlar tesekkurler

    YanıtlaSil