31 Aralık 2019 Salı

Nova Scotia Eyaleti Reklam, Pazarlama ve Halkla İlişkiler İş Tecrübesi olan 144 Kişiyi Göçmen Olarak Kabul Etti


2019 yılının son günlerinde eyaletler yeni göçmenlerini kabul etmeye devam ediyor.

Kanada’nın Atlantik eyaleti Nova Scotia aradığı mesleklerde iş tecrübesi olan göçmen adaylarını eyaletin göçmenlik programı olan NSNP kapsamında göçmen kabul eden işgücü pazarı öncelikleri (Labour Market Priorities) kategorisinden kabul etti.

Eyalet reklam, pazarlama veya halka ilişkiler mesleklerinde tecrübesi olan adayları kabul etti. 20 Aralık’ta kabul edilen dayların meslek kodu (NOC) 1123 olarak belirlendi.

NSNP’in işgücü pazarı öncelikleri kategorisi sayesinde Nova Scotia eyaleti federal ekspres giriş havuzunda kayıtlı adayları inceleyebiliyor ve istediği mesleki becerilere sahip adaylara göçmenlik davetiyesi gönderebiliyor.

Bu alt kategori 2018 yılında yürürlüğe kondu ve şu ana kadar okul öncesi eğitim uzmanları, finans denetçi ve muhasebeciler, sosyal güvenlik görevlileri ve Fransızca konuşan ekspres giriş adaylarını göçmen olarak kabul etti.

Seçilen adayların reklam, pazarlama veya halkla ilişkiler alanlarında son beş yılda en az iki yıl iş tecrübesi sahibi olduklarını kanıtlamaları gerekiyor.

Seçilen adayların ayrıca İngilizce dil seviyeleri Kanada dil seviyesi (CLB) 9 ve üzeri olması da gerekiyor.

Adayların en az yüksek lisans eğitim derecesine de sahip olmaları ve bu eğitim için Kanada’da akredite bir kurumdan eğitim denklik raporunu (ECA) almış olması da diğer şartlardan.

Nova Scotia tarafından seçilmek isteyen kişiler eyaletin göçmenlik sistemine kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Eyalet tarafından seçilen kişilere eyalet aday sertifikası düzenleniyor. Bir eyaletten aday olan kişiler bu sertifika ile ek 600 puan alıyorlar. Bu puan seviyesi ile federal ekspres giriş profilini tekrar güncelliyor ve kısa sürede federal hükümetten kabul mektubu alabiliyorlar.

Eyaletten davetiye alan kişilerin 19 Ocak 2020’ye kadar NSNP’ye kayıtlarını bitirmeleri gerekiyor.

Murat Kandemir, 31 Aralık 2019   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder