25 Aralık 2019 Çarşamba

Ontario’da Üç Kent Yeni Göçmenlik Pilot Programı için Seçildi


Chatham-Kent, Cornwall ve Belleville/Quinte West şehirleri 2020 yılında yürürlüğe girecek yeni göçmenlik pilot programı için seçildi. (Photo: Bay of Quinte Portal)

Ontario eyaleti şehirlerinden olan Chatham-Kent, Cornwall ve Belleville/Quinte West 2020 yılında başlatılacak olan eyaletin yeni bölge göçmenlik pilot programında yer alacaklar.

Pilot program iki yıl süreyle uygulanacak ve Ontario’nun eyalet aday programı (OINP) kapsamında işletilecek. OINP programı sayesinde Ontario eyaleti istediği nitelikte yabancıları göçmen adayı olarak gösteriyor ve eyalete yerleşmelerine olanak tanıyor.

Ontario hükümeti bölgesel göçmenlik pilot programını tüm Ontario’daki işçi eksikliği yaşayan küçük şehirlerin ihtiyaçlarına cevap vermek için tasarladı.

Ontario’nun yeni göçmenlik pilot programı özellikle seçilen bu üç şehirde ihtiyacı hissedilen işçilerin bulunması ve bu şehirlerin ekonomik kalkınması için bir fırsat yaratacak.

Ontario’ya gelen göçmenlerin çoğu genelde Toronto bölgesine yerleşirken eyalete gelenlerin sadece yüzde 20’si kadarı eyaletin diğer şehirlerine yerleşiyor.

Göçmenliğin daha geniş bölgeye yayılması hedefi sadece Ontario’ya has değil. Kanada federal hükümeti de göçmenlikten merkez şehirlerin dışındaki bölgelerin de yararlanabilmesi amacıyla kırsal ve kuzey göçmenlik pilot ve Atlantik göçmenlik pilot programları başlatmıştı.

Ontario’nun bölgesel göçmenlik pilot programı çeşitli şehirlerin, iş çevrelerinin, belediyelerin, yerleşim kuruluşlarının, üniversite ve yüksekokullarının katılımları ve olumlu geri dönüşleri çerçevesinde oluşturuldu.

OINP, bu pilot program için halihazırda işlettiği işveren iş teklifi kategorisi (employer job offer category) kapsamında şimdilik 150 aday başvurusunu kabul edecek. Bu kapsamda Ontario’da iş teklifi alan yabancı işçiler ve uluslararası öğrenciler yararlanabilecek.

OINP kapsamında aday kabul edecek olan bölgesel göçmenlik pilot programı hakkında daha fazla bilgi için katılımcı olan aşağıdaki şehirlerin resmi internet siteleri ziyaret edilebilir.


Murat Kandemir, 25 Aralık 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder