8 Mart 2020 Pazar

2020 Yılı Mart Ayının İlk Çekilişinde 3.900 Kişi Kanada’ya Göçmen Olarak Kabul Edildi



Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) bu ayın ilk göçmen çekilişini 4 Mart’ta düzenledi.

471 ve üzeri puanı olan ve federal göçmenlik ekspres giriş sisteminde kayıtlı olan 3.900 aday yeni göçmen olarak kabul edildi ve kendilerine göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. 

IRCC, ekspres giriş sisteminde bir önceki çekilişi 19 Şubat’ta yapmış ve 4.500 kişi göçmen olarak kabul edilmişti. Bu çekilişte seçilmek için gerekli minimum puan 470’e kadar düşmüştü.  

Geçtiğimiz şubat ayının ilk çekilişi ise 5 Şubat’ta yapılmış ve havuzda kayıtlı 3.500 kişiye ITA gönderilmişti. Bu çekilişte ise seçilmek için gerekli CRS puanı ise 472 olarak belirlenmişti.

IRCC’nin 4 Mart’ta yaptığı son çekilişle birlikte seçilmek için gerekli aday puanı 471’e düşmüş oldu.

Kabul edilen göçmenlere daimi ikamet başvurularını tamamlayabilmeleri için göçmenlik kabul davetiyesi (ITA) gönderildi.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup ITA alanlar göçmenlik başvurularını tamamlıyorlar.  

IRCC her ay en az iki ayrı çekiliş yapıyor ve belirlediği sayıda göçmeni federal göçmen aday havuzunda kayıtlı adaylardan seçiyor.

3 Mart 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 145.436 oldu. Bu sayı da Kanada göçmenlik programının ne kadar popüler olduğunun kanıtı. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 08 Mart 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder