8 Mart 2020 Pazar

Ontario’da Corona Virüs Vaka Sayısı 28’e Yükseldi


İki yeni vaka ile birlikte Ontario’da Corona virüs vaka sayısı 28’ yükseldi.

COVID-19 olarak adlandırılan Corona virüsü yeni vakalarından birisi 3 Mart’ta İtalya’dan gelen 20 yaşlarında erkek birinin Mount Sinai Hastanesi aciline başvurmasıyla ortaya çıktı.

Yeni olan ikinci vaka ise 2 Mart’ta İran’dan gelen 60 yaşlarındaki kadının Mackenzie Richmond Hill hastanesi acil servisine başvurmasıyla meydana geldi.

Hastanede gerekli tedavilere başlandı ve taburcu edilen iki hastada kendini ev karantinasına aldı.

Toronto sağlık yetkilisi Dr. Eileen De Villa belediye binasında Cuma günü yaptığı açıklamada virüsün dünyada ve Kanada’da ki yayılımının izlendiği ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Toplumu dikkatli olması için uyaran Torontolu yetkililere göre risk hala düşük.

Virüse karşı stratejisinde kendi planları üzerinde çalışan Toronto belediyesinin çeşitli kurumları eyalet ve federal sağlık yetkilileri ile koordineli hareket ediyor.

Cuma günü 15 Torontolunun COVID-19 testleri pozitif çıktı. 3’ü iyileşirken sağlık yetkililerince izlenen 12’si evde kendilerini karantinaya aldı.

Hastalığa yakalananların bazılarının gün içinde yaptıkları seyahat güzergahları açıklandı. Hem Toronto hem de Mississauga’da kullanılan otobüs ve metro seyahatleri paylaşıldı. Hatta Mississauga şehri sözcüsü Catherine Monast hastaların seyahatlerinde kullandığını söyledikleri araçların dezenfekte edilmek üzere hizmetten çekildiğini ifade etti.

Seyahatlerinde toplu taşıma kullananlara ve diğerlerine ellerini yıkamaları ve gerekli önlemlerini almaları uyarısında bulunuldu. Ayrıca öksürüğü olanların evde kalıp dinlenmeleri önerisinde bulunuldu.

Toronto belediye başkanı John Tory gazetecilere Torontoluların uzmanların tavsiyelerine uymalarını ve panik olmamalarını söyledi.

Toronto metro ve otobüs hatları yönetimi (TTC) çalışanları tüm metro, tramvay ve yaklaşık 2,000 civarındaki otobüslerin dezenfekte edilmesi için bir şirketle anlaşıldı.

Kanada’ya göçmen olarak gitmeyi planlarken COVID virüsüne dikkat edin.

Murat Kandemir, 08 Mart 2020   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder