21 Mart 2020 Cumartesi

Academy Canada: Corona Virus Güncelleme


Sevgili dostlar, öğrenciler ve tüm danışanlarımız,

Bilindiği gibi tüm dünya Corona Virüs (COVID19) salgınına karşı önlemler almakta ve bunun sonucunda sınırları kapatma ya da kısıtlama yoluna gitmektedir. Halihazırda Kanada sınırları kapalı olmakla birlikte Türkiye’de Kanada’ya olan tüm uçuşları askıya almış durumdadır.

Bize çalışma, öğrenci ve ziyaretçi vize başvuruları hakkında çok soru geliyor. Daha önce yaşamadığımız bir durum olduğu için COVID19 etkisinin ne kadar süreceğini biz de tam olarak bilemiyoruz. Sizin gibi bizde basın yayın kuruluşları aracılığıyla ülkelerin ve ilgili bakanlıkların aldıkları önlemleri izliyoruz.

Bu süreçte Academy Canada olarak tavsiyelerimiz şunlar olacaktır.

Eğer elinizde Kanada ziyaretçi, öğrenci ya da çalışma vizesi varsa Kanada’ya yapacağınız seyahat planını şimdilik erteleyin. Kanada’daki tüm okullar şu an için kapalıdır ve öğrenciler uzaktan eğitim görmektedirler. İşyerleri de COVID19’a karşı aksiyon almaktadırlar. Kanada’ya turist olarak şu an gidilemez.  

Eğer Kanada’ya ziyaretçi, öğrenci ya da çalışma iznine başvuracaksanız en azından sınırların açılmasını beklemelisiniz. Hem Kanada’nın ziyaret sınırlamasını kaldırmasını hem de Türkiye’nin Kanada’ya olan uçuşlarına açmasını bekleyip sonrasında başvuru yapmalısınız. Örneğin sınırlar kapalıyken yapacağınız turist vizesi başvurusu ret edilebilir. VFS’ye giderek başvurunuzu elden vermek yerine online başvuru yapmanızı öneririm.

Elimizdeki tüm ziyaretçi, öğrenci ve çalışma izni başvuruları şimdilik askıya alınmış durumdadır. Umuyoruz ki bu durum kısa sürede düzelecek ve müşterilerimizin tüm başvuruları aynen devam edecektir. Bu konuda herhangi bir sorusu olanlar bizimle iletişime geçebilirler.   

Eğer göçmenlik başvurusu yapacaksanız bu konuda herhangi bir engelleme bulunmamaktadır. Ekspres giriş (express entry) başvuruları devam etmektedir. Göçmenlik vizeniz onaylandıysa ve Kanada’ya giriş yapacaksanız Kanada’nın sınır kısıtlamalarının kalkmasını beklemek zorundasınız.

COVID19 kısıtlamasında birinci önceliğiniz sağlığınız olmalıdır. Lütfen gereken önlemleri alın ve salgının en azından etkilerinin azalmasını bekleyin.

Murat Kandemir, 21 Mart 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder