18 Nisan 2020 Cumartesi

Korona Virüs Pandemisi Sürecinde Kanada Vize İşlemleri


Dünya ülkelerinin Çin’den çıkan ve Kanada dahil kısa sürede tüm dünyaya yayılan Korona virüsüyle (COVID-19) mücadelesi devam ediyor.

Önceden alınan Kanada’ya seyahat kısıtlaması hala yürürlükte olmakla birlikte bu kuraldan muaf olan bazı yabancı uyrukluların Kanada’ya giriş yapmasına izin verilmektedir.   

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) COVID-19 ile etkilenen başvuru işlem süreçleri ile ilgili olarak kamuoyunu devamlı bilgilendiriyor.

Bu kapsamda 10 Nisan’da bakanlığın resmi sitesinde Kanada ziyaretçi ve öğrenci vize işlemleri ile ilgili olarak duyuru yapıldı.

Kanada, IRCC yetkililerinin daha kritik hizmetleri sağlayabilmesi adına şu anda tüm zorunlu olmayan ziyaretçi vize başvurularının incelemelerini askıya almış durumdadır. Buna Kanada’ya vizesiz girebilen ülke vatandaşlarının yaptığı eTA başvuruları da dahildir.  

Kanada vatandaşı ya da daimi oturum sahibi kişilerin yakın aile üyeleri ve daimi oturum başvuruları kabul edilmiş kişiler gibi Kanada’ya seyahat etme kısıtlamasından muaf olanların başvuruları kabul edilmeye devam edecek. Bunlara tıp ve gıda tedarik zinciri alanlarında çalışan yabancı işçiler de dahildir.

Kanada okuma izni başvurlarının incelenmesine devam edecek. Öğrenci izni için gerekecek olan 30 gün içinde biometrik bilgi verme şartı biometrik bilgi toplama hizmeti veren kurumların kapalı olmasından dolayı 90 güne çıkarıldı. Şu an için sadece 18 Mart 2020’den önce öğrenci izni onaylananların ülkeye girişine izin veriliyor.  

Bu süreçte seyahat yasağından muaf olanların çalışma, okuma ve ziyaretçi viza başvuruları online yapılmalıdır.

Daimi oturum başvurularının inceleme işlemleri devam etmektedir. Şu an için 18 Mart 2020 tarihinden önce kabul olan daimi ikamet vize sahipleri Kanada’ya giriş yapabilmektedir.

Dünya elbirliği ile COVID19 ile mücadele ederke biz de Kanada’da göçmenlik konusunda alınacak tüm kararları takip edeceğiz.

Murat Kandemir, 18 Nisan 2020 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder