29 Nisan 2020 Çarşamba

Nova Scotia Fransıca Konuşan Göçmen Alımı Yaptı


Nova Scotia eyaleti 27 Nisan’da İşgücü Pazarı Öncelikleri göçmenlik kategorisinden göçmen alımı yaptı.

Kanada’nın Atlantik eyaleti Nova Scotia eyaletin göçmenlik programı olan NSNP kapsamında göçmen kabul eden işgücü pazarı öncelikleri (Labour Market Priorities) kategorisinden göçmen kabul etti.

27 Nisan’da yapılan göçmen alımları özellikle ilk yabancı dili Fransızca olarak Kanada dil seviyesi (CLB) 8 ve üzeri olan adaylardan seçildi.

Seçilenlerin aynı zamanda CLB 6 ve üzeri İngilizce dil seviyeleri bulunması ve en az lisans mezunu sahibi adaylardan olması dikkat çekti.

Kabul edilen adaylar federal göçmenlik sistemi olan ekspres giriş sisteminde kayıtlı olarak geçerli bir ekspres giriş numarası sahibi olarak halihazırda havuzda kayıtlı olanlardan seçildi.

NS eyaleti kaç kişinin seçildiğini ve seçilmek için en az kaç puan gerektiği gibi bilgileri paylaşmadı.

NSNP’in işgücü pazarı öncelikleri kategorisi sayesinde Nova Scotia eyaleti federal ekspres giriş havuzunda kayıtlı adayları inceleyebiliyor ve istediği mesleki becerilere sahip adaylara göçmenlik davetiyesi gönderebiliyor.

NS tarafından kabul edilen adayların NSNP’de başvurularını bitirmeleri için 60 günü bulunuyor. NSNP’de başvuruları bitirilen adaylar eyalet tarafından aday gösterilmiş oluyorlar.

Eyalet tarafından seçilen kişilere eyalet aday sertifikası düzenleniyor. Bir eyaletten aday olan kişiler bu sertifika ile ek 600 puan alıyorlar. Bu puan seviyesi ile federal ekspres giriş profilini tekrar güncelliyor ve kısa sürede federal hükümetten kabul mektubu alabiliyorlar.

Murat Kandemir, 29 Nisan 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder