22 Nisan 2020 Çarşamba

Trump Göçmenlere Kapıları Kapatırken Kanada’nın Kapısı Hala Açık


ABD başkanı Trump Korona virüs (COVID-19) pandemisi sebebiyle göçmenlere kapıyı geçici olarak kapatırken Kanada’nın göçmenlik programları hala açık bulunuyor.

Trump’ın imzalayacağı başkanlık kararnamesiyle 22 Nisan itibariyle ABD’nin kapıları göçmenlere geçici bir süre kapanacak.

Başkan Trump göçmenlik başvurularının askıya alınacağını geçtiğimiz Pazartesi günü Twitter üzerinden yaptı.

Salı akşamı günlük koronavirüs bilgilendirme toplantısında konuşan başkan Trump alınacak göçmenlik kararı ile ilgili başkanlık kararnamesi üzerinde çalıştıklarını ve Çarşamba (bugün) imzalanacağını söyledi.

Salı akşamı yaptığı bilgilendirme toplantısında yeşil kart başvuru sahiplerine göçmenlik vize verilmesi en az 60 gün için askıya alınacak.

Tüm dünya ülkeleri gibi Kanada’da Koronavirüsle savaşıyor ve yabancılara seyahat kısıtlaması gibi acil birtakım önlemler alındı.

Kanada bu süreçte elinden geldiğince göçmenler, geçici işçiler ve uluslararası öğrencileri mağdur etmemeye çalışıyor. Göçmenlik başvuruları askıya alınmadığı gibi öğrenci ve ziyaretçi gibi geçici izin başvuruları da hala yapılabiliyor.

Hatta Koronavirüs pandemisi esnasında bazı evrakların temin edilmesinin zor olacağını göz önünde bulunduran Kanada, başvuruları eksik olması sebebiyle ret etmeyecek.

An itibariyle federal nitelikli işgören başvuruları (FSW), Kanada tecrübe sınıfı (CEC) ve federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) gibi federal göçmenlik başvuruları yapılabiliyor.

Eyaletler de göçmenlik alımlarını kesintisiz devam ediyor. Mart ve Nisan aylarında British Columbia, Saskatchewan, Manitoba ve Alberta gibi eyaletler göçmen alımlarına devam etti.

Kanada’ya göç etmeyi düşünüyorsanız size de yardımcı olabiliriz.

Ücretsiz göçmenlik değerlendirmemiz için lütfen bize en güncel CV’lerinizi, ve varsa İngilizce/Fransızca dil sınav sonuçlarınızı murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 22 Nisan 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder