26 Nisan 2020 Pazar

Manitoba 132 Kalifiye İşgören ve Mezun Öğrenciyi Göçmen Olarak Kabul Etti


Dünyanın COVID-19 ile mücadelesi sürerken Kanada eyaletlerinin göçmen alımları tam gaz devam ediyor.

Manitoba eyaleti son yaptığı çekilişle kendi bünyesindeki aday havuzunda kayıtlı 132 kişiye göçmenlik kabul davetiyesi gönderdi.

Kabul edilenlere gönderilen mektupla eyalet adaylık başvurularını tamamlamaları istendi.

23 Nisan’da yapılan çekilişte kabul edilen adaylar Manitoba eyalet göçmenlik programının (MPNP), Manitoba Kalifiye İşgören, Yabancı Kalifiye İşgören ve Uluslararası Eğitim kategorilerinde kayıtlı olanlardan seçildi. 

Eyalet bu kategorilerden sene boyunca toplamda 1.808 kişiye kabul mektubu gönderdi.

23 Nisan’da kabul edilenlerden yedisi federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişilerden seçildi.

Kanada’nın federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarından yapılan başvuruları kabul ediyor.

Federal ekspres giriş sistemine kayıt yaptıran adaylara yaş, iş tecrübesi, eğitim, İngilizce/Fransızca dil becerileri gibi faktörlerden puan verilmektedir. Her adaya 1200 üzerinden bir puan verilmektedir.

Havuzda kayıtlı en yüksek puana sahip olan adaylar federal hükümetçe yapılan düzenli çekilişlerle göçmenlik davetiyesi alarak kabul ediliyorlar.

Federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişiler herhangi bir eyaletten göçmen adayı olarak gösterildiğinde ek 600 puan kazanmaktadırlar. Bu ek puan onların federal göçmen çekilişlerinde hemen kabul edilmelerine olanak tanıyor.

Seçilen 93 kişi ise Manitoba göçmen aday havuzunda kayıtlı olarak Manitoba Kalifiye İşgören kategorisinden seçildi. Bu kategoriden başvuru yapabilmek için Manitoba’da çalışıyor ya da okuyor olmak gerekiyor.

Bu kategoride kabul edilmek için Manitoba’da çalışıyor olmanın dışında adayların işverenlerinden devamlı iş teklifi almaları da gerekiyor.

Eyaletin seçtiği adayların 25’i ise Uluslararası Kalifiye İşgören sınıfından kabul edildi. Bu kategoriden seçilen adaylar genellikle Mantioba işverenleri ile koordineli olarak kabul ediliyor.

Manitoba son yaptığı çekilişte seçtiği 14 adayı ise uluslararası eğitim kategorisinden yaptı. Bu kategoriden seçilenlerde Manitoba aday havuzuna kayıtlı adaylardan oluşuyor.

Mantioba tarafından seçilmek için ekspres giriş adaylarının MPNP’ye ayrıca kayıt olmaları gerekiyor.

Kanada’ya göçmenlik düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz. Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 26 Nisan 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder