29 Ekim 2020 Perşembe

Kanada Fransızca Bilen Göçmen Adaylarına Daha Fazla Puan Verecek

Kanada’nın göçmen adaylarını kabul ettiği ekspres giriş sisteminde Fransızca bilen göçmen adaylarına eskisinden daha fazla puan verilecek.

Bu durumdan özellikle Fransızca dışında İngilizce de bilen çift dilli göçmen adayları faydalanacak.

Kanada’nın göçmenlik bakanı Marco Mendicino ekspres giriş sisteminde fransızca bilen ve çift dilli göçmen adaylarının daha fazla puan alacağını 27 Ekim 2020 tarihinde bakanlığın resmi sitesinde yayınlanan resmi bir duyuruyla ilan etti.

Fransızca bilen göçmen adaylarının alacağı ek puan 15’ten 25’e yükseltildi. Çift dilli adayların alacağı ek puan ise 30’dan 50’ye yükseltildi.

Kanada hükümeti 2023 yılına kadar Kebek bölgesi dışına yerleştirilecek fransızca konuşan göçmen sayısını yüzde 4.4 arttırmayı hedefliyor. 2019 yılında Kebek dışına yerleşen fransızca konuşan göçmen oranı yüzde 2.82 oldu.

2003 ile 2019 arasında 60.000’den fazla fransızca bilen göçmen Kanada’da Kebek bölgesi dışına yerleşti. Sadece 2019 yılında Kebek dışına yerleşen fransızca konuşan göçmen sayısı 8.645 olarak kayıtlara geçti.

Eğer İngilizce ve bunun yanında orta ve üzeri seviyede Fransızca da biliyorsanız Kanada’ya göç etmeniz artık eskisinden daha kolay.

Kanada’ya göç etmeyi düşünüyorsanız size yardımcı olabiliriz.

Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonuçlarınızı ücretsiz değerlendirme yapabilmemiz için bize gönderin.

Mail adresimiz murat_kandemir@outlook.com

Sitemiz www.academy-canada.com.tr

Murat Kandemir, 29 Ekim 2020    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder