29 Ekim 2020 Perşembe

Kanada’da Okuyacak Öğrencilerin Seyahat Kısıtlama Muafiyeti

Canadian Press Nathan Denette

Hazırladıkları COVID-19 hazırlık planı eyalet hükümeti tarafından kabul edilmiş olan okulların öğrencileri yakında Kanada’ya giriş yapabilecekler.

20 Ekim 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olan revize edilmiş seyahat kısıtlamaları sayesinde Kanada’da eğitim göreceği okulun COVID-19 hazırlık planı onaylanan öğrenciler Kanada’ya giriş yapabilecekler.

Kanada’da sağlık ve eğitim eyaletlerin sorumluluğunda olduğu için okulların COVID-19 hazırlık planlarını da eyalet hükümetleri onaylıyor. Okulların hazırlayacağı COVID-19 hazırlık planı uluslararası öğrencilere Kanada’ya giriş yapmadan önce gerekli olan sağlık ve seyahat kuralları hakkında bilgilendirme yapılmasını da kapsıyor.

Kanada’ya giriş yapacak öğrenciler mecburi karantina şartlarına uymak ve karantina esnasında gıda ve ilaç gibi temel gereksinimlerini kurallara uygun şekilde karşılamaları gerekiyor.

Okulların COVID-19 hazırlık planlarında okulda Korona vakası yaşanması durumunda uygulanacak protokol detayları da belirtiliyor.

Kanada federal hükümeti eyalet ve bölgelerle dirsek temasında bulunarak bu hassas dönemde uluslararası öğrencilerin Kanada’da sorunsuz eğitim görmeleri için birlikte çalışıyor.

COVID-19 hazırlık planı eyalet hükümetleri tarafından kabul edilen okullar Kanada göçmenlik bakanlığının resmi internet sayfasında güncelleniyor.  

Eğer Kanada’da bir okula kayıt yaptırıp ilk öğrenci vize aşamasını geçtiyseniz okulunuz COVID-19 hazırlık planı uyarınca size bilgi sağlayacaktır.

Sheridan, Georgian ve George Brown okullarında kayıtlı öğrencilerimize bilgilendirme yazıları geldi bile.

Yürürlükteki seyahat kuralları nereden geldiğine ve vizesi ne zaman onaylandığına bakılmaksızın bütün uluslararası öğrencileri bağlar. Bu kapsamda Kanada’ya seyahat edecek kişilerin tüm şartları taşımadan ve gerekli seyahat izinlerini almadan Kanada’ya seyahat planı yapmamalarını tavsiye ederiz.

Güncellenmiş seyahat kısıtlaması kuralları uyarınca uluslararası öğrencilerin aile üyeleri de Kanada’ya giriş yapabileceklerdir. Bu kişilere öğrencinin eşi ve çocukları dahildir. Öğrenciler gibi aile üyeleri de Kanada’ya girişte 14 günlük zorunlu karantina kuralına dahildir.

Kanada’ya giriş yapmadan önce gerekli şartları taşıyıp taşımadığınıza emin olun.

Murat Kandemir, 29 Ekim 2020       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder