22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kanada Start-Up Vizesi Silikon Vadisinde Tanıtıldı

Kanada Yurttaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney Silikon Vadisine yaptığı resmi temaslarında start-up vize programını tanıttı.

Nisan 2013’ten itibaren yürürlüğe konan yeni start-up vize uygulamasının detaylarına değinen Bakan Kenney silikon vadisindeki genç girişimci adaylarını Kanada’ya iş yapmaya çağırdı.

Kanada’da iş kuracak girişimcilere destek veren tecrübeli özel sektör girişimci sermaye organizasyonları ve melek yatırımcılar yeni oluşturulan start-up vize ile ülkeye gelmek isteyen girişimci adaylarına hizmet verecek.

Kendi potansiyellerinin farkında olan girişimciler yeni oluşturulacak iş projelerine her türlü kaynak desteği veren organizasyonlarla ve melek yatırımcılarla işbirliği yapacak.

Bakan Kenney silikon vadisine yaptığı resmi ziyaretleri esnasında yabancı girişimci adayları, teknoloji firma yetkilileri, girişim sermayesi firmaları, melek yatırımcılar ve teknoloji sektöründeki çeşitli uzmanlarla görüşerek Kanada’nın iş ve yatırım olanaklarını anlattı.

Ayrıca ABD’nin önde gelen girişim sermayesi organizasyonları ve üyeleri vasıtasıyla Kanada teknoloji girişimciliğini ortaklık ve yatırımlarla destekleyen Silikon Vadisi C100 organizasyonu ile de görüştü.

Girişimciler için düzenlenen ve dünyanın en büyük konferansı olan TiEcon 2013’e de katılan Bakan uluslararası girişimci adayları, girişimci sermaye kurumları ve melek yatırımcılarla görüştü.

Hızını alamayan Bakan Kenney aynı zamanda Stanford Üniversite’sinde öğretim üyelerine, araştırmacı ve öğrencilere hitap etti. Öğrenci adaylarına da start-up vize’yi anlatan Bakan öğrencileri geleceğin girişimci adayları olarak görüyor.

Bakan Kenney hazırlanan start-up vize billboard reklamının açılışını da yaptı.

Silikon vadisi ziyaretlerinde Kanada’nın Start-Up Vizesine karşı gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Bakan Kenney teknoloji sektöründe Kanada’nın hak ettiği yere gelmesini arzu ediyor. Yine Bakana göre ekonomik büyüme, düşük vergiler ve araştırma ve inovasyon başarıları  Kanada’yı iş kuracak yeni girişimciler için en iyi seçenek yapıyor.

Kanada Göçmenlik Bakanlığı (CIC) start-up vize programını Kanada Girişim Sermayesi Derneği, CVCA (Canada’s Venture Capital ve Private Equity Association) ve Ulusal Melek Sermaye Organizasyonu, NACO (National Angel Capital Organization) üst birlikleriyle beraber yürütüyor.

Çatı örgütleri üyeleri venture capital, CV (girişim sermayesi) firmaları ve angel investor (melek yatırımcı) firmaları bu programın bel kemiğini oluşturuyor.
CVCA çatı örgütüne üye bir girişim sermayesi şirketinden en az 200.000 dolarlık bir yatırımı temin eden girişimci adayları start-up vize programına başvurabiliyor.

NACO’ya üye herhangi bir melek yatırımcı grubundan en az 75.000 dolarlık bir yatırım temin edebilen girişimci adayları da start-up vizesine başvurabilirler.

Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 22 Mayıs 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder