17 Ağustos 2013 Cumartesi

Kanada Federal Nitelikli Eleman Programı (FSW) Başvurularında Son Durum

Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bakanlığı (CIC) 4 Mayıs 2013’te açılan Kanada Federal Nitelikli Eleman Programı (FSWP) başvurularında Ağustos 2013 itibariyle son durumu resmi internet sitesinde duyurdu.

Program altında kabul edilen 24 meslekten kabul edilen başvuru sayısı şu an için 885 olarak açıklandı. 24 mesleğin her birinde kabul edilecek başvuru en fazla 300 olmak üzere FSW programında kabul edilecek toplam başvuru sayısı 5.000’i aşmayacak.

FSW başvuruları 4 Mayıs 2013’te başladı ve 30 Nisan 2014’te son bulacak. Mesleklere göre başvurular sürüyor.

278 başvurunun kabul edildiği finans analistleri ve 233 başvurunun kabul edildiği bilgisayar interaktif medya geliştirme uzmanları maksimum kabul edilecek sayı olan 300’e en yakın meslekler. 67 mühendislik müdürü ve 88 bilgisayar programcısının başvurusu da ön kabul almış.

Diğer mesleklerde ön kabul alan başvuru sayıları şöyle: geoscientists and oceanographers 4, civil engineers 34, mechanical engineers 45, chemical engineers 21, mining engineers 1, petroleum engineers 1, geological engineers 1, aerospace engineers 2, land surveyors 0, industrial instrument techinicians and mechanics 3, inspectors in public and environmental health and occupational and safety 24, audiologists and speech-language pathologists 0, physiotherapists 32, occupational therapists 6, medical laboratory technologists 26, medical laboratory technicians and pathologists’ assistants 7, respiratory therapist, clinical perfusionists and cardiopulmonary technologists 1, medical radiation technologists 2, medical sonographers 5, cardiology technologists 4,      

Son on yıl içinde en az bir yıllık tam zamanlı iş tecrübesi olan ve icra ettiği mesleği Kanada Ulusal Meslek Sınıflandırması (NOC) 0, A ve B beceri seviyesinde olan kişiler FSW’ye başvurabiliyor.

Yukarıdaki şartların dışında başvuran aday CIC tarafından ilan edilen kabul edilecek ve 24 meslekten birisini icra etmek zorunda.

Tüm bu şartların dışında Kanada’da bir işverenden geçerli bir iş teklifi alınması durumunda adayın mesleğinin kabul edilecek meslekler listesinde olması şart değil.

Adayların ayrıca minimum dil seviyesinde olması ve Kanada eğitim değerlendirme raporu (ECA) almaları gerekmektedir. Kabul edilen dil sınav (IELTS, CELPIP veya TEF) sonuç belgesi ve Kanada’da Kanada dışında alınan eğitimleri ölçen ve değerlendirme raporu sunan çeşitli kurumlardan alınan ECA raporu da adayın başvurusunda olması gerekenlerden.


Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 17 Ağustos 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder