27 Haziran 2014 Cuma

Kanada Göçmenliğinde Bakmakla Yükümlü Olunan Çocuk Yaşı Düşürüldü

Göçmenlerin bakmakla yükümlü oldukları çocuk yaşı 19’a düşürülüyor. Bu 19 yaşından büyük çocukların ebeveynleri ile birlikte Kanada’ya göç edemeyeceği anlamına geliyor.

Federal hükümet göçmenlik programlarında kabul edilen çocuk yaşını 22’den 19’a düşürdü.

Artık 1 Ağustostan itibaren 19 yaşından büyük çocuklar anne-babalarının göçmenlik başvurularına çocuk olarak eklenemeyecek. 19 yaşından büyük olan çocuklar uygun oldukları ayrı bir göçmenlik başvurusu yapmak zorunda kalacak. Uygulama ile her sene 7.000 çocuk etkilenecek.

Göçmenlik programlarında kabul edilecek çocuk yaşının düşürülmesi geçen sene kararlaştırılmıştı. Geçen Çarşamba Kanada resmi gazetesinde yayınlandı ve 1 Ağustos’da uygulamaya konacak.

Uygulama özellikle 19-22 yaş arası çocukları etkileyecek. Dünyanın birçok yerinde 19-22 yaş arası çocukların hem maddi hem manevi olarak hala ailelerinden destek aldıklarını düşünürsek uygulamanın onlar için ne anlama geldiğini daha iyi anlarız.

Anne-babaları göçmen olarak Kanada’ya giden ve arkada kalmak istemeyen 19 yaşından büyük olan çocukların Bakanlığın tavsiye ettiği gibi başka bir göçmenlik programına uygun olma ihtimali oldukça düşük. Hem genç olmaları hem de yeterli iş tecrübesi olmamaları yüzünden Kanada’da yabancı öğrenci olarak gitmek dışında fazla şansları yok gibi. Öğrenci olarak gitmek isteyenler de okul ücreti ödemek zorunda.

Tabi ödeyecek paraları varsa.


Murat Kandemir, 27 Haziran 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder