31 Ağustos 2017 Perşembe

British Columbia Tech Pilot Programı

Kanada’nın Britanya Kolombiyası (BC) eyaleti özellikle teknoloji sektöründe hissettiği eleman açığını kapatmak için daha fazla teknoloji sektörü çalışanı ve mezunu arıyor.

Eyalet aday programında (BC PNP) Tech Pilot adlı bir pilot programına sadece BC’nin belirlediği 32 meslekten birisini yapan ve eyaletteki bir işverenden iş teklifi alanlar başvurabiliyor. Programa uygun olup başvuru yapanlara BC eyaleti eyalet aday sertifikası düzenliyor. Bu sertifika daha sonra Kanada daimi göçmenlik başvurusunda kullanılıyor.

BC PNP, programa kayıtlı ve uygun görülen adaylara haftalık olarak davetiye gönderecek. BC PNP programı Tech Pilot programından kabul edilen adayların eyalet aday sertifikası başvuruları hızlı sonuçlandırılacak.

Başvurmak isteyen adayın kriterlere uygun bir işverenden süresiz bir iş teklifi alması zorunludur. BC PNP kendi kayıt sisteminde adayların meslek, iş tecrübesi ve eğitim seviyelerine göre farklı kategorilerde aday kabul ediyor.

Uygun olduğunu düşündüğü kategoriye başvuran aday kayıt yaptırdıktan sonra ücretsiz olarak skorunu öğrenebiliyor. BC PNP her hafta Tech Pilot programı için çekiliş yapacak ve kabul edilen adaylara davetiye gönderecek. Davetiye alan adayların tüm online başvurusunu tamamlaması için 30 günü olacak. Başvuru ücreti 700 dolar.


Murat Kandemir, 31 Ağustos 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder