8 Ağustos 2017 Salı

Kanada Ekspres Giriş 2 Ağustos Çekilişi Yapıldı

Kanada göçmenlik ekspres giriş sisteminde 2 Ağustos 2017’de yapılan çekilişte 3264 kişiye göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Bu çekilişte göçmen olarak seçilmek için gerekli minimum aday puanı (CRS) 441 olarak belirlendi.

Son üç çekilişte CRS puanı 440’larda seyrediyor.

Bir önceki çekiliş 12 Temmuz’da yapılmış ve 440 ve üzeri puanı olan 3202 kişi göçmen olarak kabul edilmiş ve ITA düzenlenmişti.    

Ondan önceki çekiliş ise 28 Haziran 2017’de yapılmış ve Kanada ekspres giriş sisteminde aday havuzunda bulunan ve 449 ve üzeri puanı olan 3409 kişiye kabul mektubu gönderilmişti.

Son üç çekilişte görülen genel olarak puan artışını ekspres giriş sisteminde son dönemde yapılan değişikliklere bağlayabileceğimiz gibi son üç aydır ayda bir kere yapılmasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında sadece bir çekiliş yapılmasına karşın Ocak-Mayıs aylarında ayda iki ve hatta üç çekiliş yapıldı. Daha fazla çekiliş kabul edilen daha fazla aday demek. Dolayısıyla Temmuz ve Haziran aylarında sadece bir çekiliş yapılması havuzda bulunan aday sayısını eritmeye yetmedi ve sonuç olarak CRS puan seviyesi yüksek kaldı.  

Geçtiğimiz 6 Haziran’da değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle birlikte Kanada’da kardeşi olanlara ek puan veriliyor ve Fransızca dil bilgisi olanlar öncekine oranla artık daha fazla puan kazanıyor.

Ağustos ayında bir çekilişin daha yapılacağını ve puan seviyesinin düşeceğini tahmin ediyoruz.


Murat Kandemir, 8 Ağustos 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder