26 Ağustos 2017 Cumartesi

Kanada Göçmenlik Ekspres Giriş 23 Ağustos Çekilişi Yapıldı

Kanada göçmenlik ekspres giriş (express entry) sisteminde geçtiğimiz günlerde 23 Ağustos günü yapılan çekilişte 3.035 göçmen adayı Kanada’ya kabul edildi ve kendilerine göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Minimum kabul puanı (CRS) ise 434 olarak göze çarptı. ITA alan adayların başvurularını 90 gün içinde tamamlamaları gerekiyor.

Sistemde bir önceki çekiliş 9 Ağustos’ta yapılmış ve 2,991 kişiye göçmenlik davetiyesi almıştı. Bu çekilişte minimum gerekli CRS puanı 433 olarak belirlenmişti.

İçinde bulunduğumuz ayın ilk çekilişi ise 2 Ağustos 2017’de çekiliş yapılmış ve 3264 kişiye ITA gönderilmişti. Bu çekilişte göçmen olarak seçilmek için gerekli minimum CRS puanı 441 olarak belirlenmişti.

Böylelikle geçtiğimiz aylarda 440’larda seyreden CRS puanı 434’e düşmüş oldu.

Son zamanlarda yapılan çekilişlerde görülen genel olarak puan artışını ekspres giriş sisteminde son dönemde yapılan değişikliklere bağlayabileceğimiz gibi son üç aydır ayda bir kere yapılmasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Nihayet Ağustos ayında üç çekiliş yapıldı ve gelecek ay en az iki çekiliş yapılmasını ve bu yüzden CRS puan seviyelerinin daha da düşmesini umuyoruz.

Ağustos ayında toplamda üç kere yapılan bu çekilişlerle birlikte toplamda 9.290 kişi göçmen olarak seçildi ve genel CRS puan seviyesi 434’e kadar düşmüş oldu.   

Ekspres giriş sisteminde bu sene Nisan ve Mayıs aylarında yapılan iki ayrı çekilişte CRS puanı en düşük seviye olan 415’leri gördü.

Önümüzdeki Eylül ayında en az iki çekilişin yapılacağını ve puan seviyesinin daha da düşeceğini umud ediyoruz.


Murat Kandemir, 26 Ağustos 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder