19 Şubat 2018 Pazartesi

2018 Yılında Kanada’da En Çok Aranan Meslekler


Yapılan yeni bir araştırma 2018 yılında Kanada’da en çok aranan meslekleri ortaya çıkardı.

Kanada bilgi teknolojileri firmaları en çok kodlama becerileri olan eleman arayışında.

İnsan kaynakları firması Randstad Canada’nın yaptığı yıllık araştırmaya göre 2018 yılında en çok aranan 10 meslek arasında iş analistleri, IT proje müdürleri ve yazılım mühendisleri yer alıyor.

Randstad’ın araştırması Kanada işgücü piyasasındaki iş ilanları, işe yerleştirme ve Randstad Canada ve CEB/Gartner iş araştırma danışmanlarının elde ettiği diğer bilgilerin incelenmesiyle oluşturuldu.

Araştırma özellikle geliştirici ve analistlere iş olanağı açan teknoloji sektörlerinin Kanada’nın en iyi iş alanları olacağını gösteriyor.

Kanada hükümeti ve Başbakan Trudeau ABD’de teknoloji firmaları ve nitelikli teknoloji elemanları arasındaki Başkan Donald Trump’ın ticaret ve göçmenlik konularındaki sıkı politikalarının yarattığı belirsizlikten yararlanmanın yollarını arıyor.

Bilgisayar kodlama becerileri oldukça talep görüyor.

IT sektör bulgularına baktığımızda ise araştırma özellikle front ve back end kodlama becerileri olan developer lere oldukça ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Pyton ve .net dahil olmak üzere özellikle Java ve SQL becerileri ise çok önemli.

Teknoloji sektörünün en çok aradığ meslekler ise şöyle sıralandı.

1-Proje müdürleri, 2-yazılım mühendisleri, 3-web geliştiricileri, 4-program analistleri ve 5-java geliştiricisi.

Randstad, Kanada’nın IT sektöründe 488.000 profesyonel işgörenin çalıştığını ve sektörde 2017 yılında 11.500 yeni iş alanı açıldığını belirtiyor. Bu istihdam alanlarının yarısı Toronto’da ve 2.000 adedi ise Montral’de açılmış.

Teknoloji uzmanlarına olan ihtiyaç Kanada eyaletlerinin kendi göçmenlik programlarını nitelikli teknoloji çalışanlarının gelebilmelerine olanak verecek şekilde yeniden tasarlamalarına yol açtı.

Federal hükümet geçen sene teknoloji işçilerinin çalışma izinlerini daha hızlı sonuçlandıran özel küresel becerikli işgören kategorisini (global talent stream) yürürlüğe koymuştu.

Eyalet seviyesinde ise British Columbia özellikle iş teklifi olan teknoloji çalışanlarına özel göçmenlik programı açmış ve Ontario eyaleti de federal ekspres giriş aday havuzunda teknoloji sektörlerinde iş tecrübesi olan adaylara İnsan Sermayesi Öncelikleri Kategorisinden davetiye mektubu göndermişti.

Teknoloji sektörü meslekleri Saskatchewan, Manitoba, New Brunswick ve Nova Scotia gibi diğer eyaletlerde de aranan mesleklerdendir.

Randstad’ın araştırmasında en çok aranan 10 meslek sıralaması ise şöyle oluştu.

1-genel işçi, 2-satış temsilcisi, 3- muhasebeci, 4-mühendislik proje müdürü, 5-iş analisti, 6-müşteri hizmetleri temsilcisi, 7-IT proje müdürü, 8-hesap yöneticisi, 9-yazılım mühendisi ve 10-forklift operatörü.

Murat Kandemir, 19 Şubat 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder