9 Şubat 2018 Cuma

Kanada Pasaportlarında İsim Değişikliği


Kanada pasaportunuzdaki isim Kanada doğum belgeniz (birth certificate) ya da vatandaşlık sertifikasındaki isimle aynı olmalıdır. Bununla birlikte birden fazla olan isimlerinizin bazılarını sildirebilir ya da sıralamasını değiştirebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için yeni isminizi kullandığınızı gösteren ehliyet gibi başka bir fotoğraflı kimlik kartı göstermelisiniz. Herhangi bir isim değişikliği için yeni bir pasaport başvurusunda bulunmalı ve isim değişikliğini ispat edecek diğer kimlik veya belgeler sunmalısınız.

İsim değişikliği sonrasında yapacağınız pasaport yenileme başvurularında pasaportunuzdaki yeni ismi kullanmalısınız.

Eğer isminiz bir ilişki durumu sebebiyle (evlenme/boşanma) değişmişse o zaman evlilik cüzdanı, nikahsız birlikte yaşama belgesi, boşanma gibi mahkeme kararı, eski soy adının devamı sertifikası gibi belgelerle başvurmanız gerekecektir.

Başvurunuzla sunduğunuz evraklar pasaportunuzda olmasını istediğiniz ismi teyit etmelidir. Pasaport başvurunuzu imzalayacak olan garantörünüzün bu evrakların fotokopilerini imzalamalarına gerek yoktur.

Yasal olarak isminiz değişmişse yeni isminizle pasaport çıkarmak için yeni doğum kağıdı ya da vatandaşlık sertifikası çıkarmalısınız.

Yeni isminizle pasaport çıkarıyorsanız uçak ve otel gibi tüm seyahat rezervasyonlarınızı yeni isminizle yapınız. Pasaportunuzdaki isimle seyahat rezervasyonlarınızdaki isimlerin aynı olmaması uluslararası seyahatlerinizde sorun çıkarabilir.

Murat Kandemir, 09 Şubat 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder