14 Şubat 2018 Çarşamba

Ontario Eyaleti’nden 488 Kişiye Göçmenlik Davetiyesi


Ekspres giriş sistemine bağlı Ontario eyalet aday göçmenlik programı (OINP) federal göçmenlik havuzunda bulunan 488 adaya göçmenlik davetiyesi yolladı.

OINP 2018 yılında şu ana kadar 1297 kişiye göçmenlik davetiyesi (NOI) yollamış oldu.

Kanada federal göçmenlik sistemi ekspres giriş (express entry) göçmen aday havuzunda bulunan ve Ontario’nun insan sermayesi öncelikleri (HCP) kategorisinden seçilen 488 adaya eyalet aday sertifikası düzenlenecek ve adaylar göçmenlik başvurularını tamamlayacaklar.

Ontario eyaleti geçtiğimiz 12 Şubat’ta da seçtiği ve 435-441 arası puanı olan göçmen adaylarına davetiye yollamıştı.

OINP’ten yapılan açıklamaya göre eyaletten davetiye alanların 1 Ocak ve 8 Şubat arası federal ekspres giriş programına kayıt yaptıranlardan seçildiği duyuruldu.

Ontario’dan NOI alan adaylar eyaletten aday gösterilecekler ve kendilerine aday sertifikası düzenlenecek. Eyalet sertifikası adaylara ek 600 puan kazandıracak.

HCP kategorisinden davetiye alanlar daha çok federal ekspres giriş havuzunda bulunan ve 400 ve üzeri puanı olan adaylardan seçiliyor.

Bu sene dördüncüsü 12 Şubat’ta yapılan seçmelerin ilk üçü 23 Ocak, 25 Ocak ve 8 Şubat’ta yapılmıştı. Ontario eyaleti şu ana kadar 1.297 adaya göçmenlik davetiyesi gönderdi.

OINP’ten yapılan açıklamaya göre federal ekspres giriş sisteminde bulunan adaylara OINP-HCP kategorisinden davetiye gönderilme işlemi düzenli olarak devam edecek.

Eğer federal göçmenlik havuzunda kayıtlı iseniz ve puanınız 400 ve üzeri ise profilinize göz atın. Belki sizi bekleyen bir mesaj vardır.

Murat Kandemir, 14 Şubat 2018  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder