30 Ağustos 2018 Perşembe

Kanada Göçmenlik Sisteminde Para İadesi Talebinde Bulunmak


Kanada göçmenlik başvurularında yapılan ödemeler için para iadesi talebi yapılabilir. Bu iade talebi biraz da ödemenin yapılma yöntemine göre değişir. İade talebi başvurusu sırasında temel kişisel bilgiler istenecektir. İade talebine uygun olduğunuz anlaşıldığında ya da daha fazla bilgi istendiğinde sizden daha fazla bilgi istenecektir. Örneğin sizden yaptığınız kredi kartı ödemesi kanıtı istenecektir.

İade ödemelerinin yapılması altı haftayı bulabilmektedir.

Yaptığınız başvuru göçmenlik bakanlığınca incelenmeye başlanmışsa yaptığınız ödemelerin çoğu geri ödenmeyecektir. Aşağıdakiler ise bunların dışındadır:

-daimi ikamet kartı ücreti (RPRF),
-vatandaşlık hakkı ücreti,
-açık çalışma izni ücreti (sadece LMIA muaf işçiler),
-işveren uygunluk ücreti (işverene yapılacak ödeme),
-Uluslararası tecrübe Kanada (IEC) ücretleri

Yukarıdaki listelenen ücretler için herhangi bir iade talebi yapmanıza gerek yok. Yaptığınız başvuru reddedildiğinde iade ödemesi size otomatik olarak yapılacaktır.

Başvurunun hiç incelenmeye başlamamışsa başvurunuzu geri çekebilir ve yaptığınz tüm ödemeleri geri alabilirsiniz.

Ayrıca başvuru için bir ödeme yaptıysanız fakat başvurunuzu tamamlamadıysanız ücret iadesi alabilirsiniz.

Eğer ödemeyi ve başvuruyu online yaptıysanız size makbuzun bir kopyası gönderiliyor. Size gönderilen makbuzun numarası ile hesap oluşturabilir ve ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Bu hesap başvuru yaparken ki oluşturduğunuz hesapla aynı değildir.

Eğer ödemeyi online yapıp başvuruyu kağıt olarak yaptıysanız ödeme yaparken ki kullandığınız hesabınıza giriş yapın ve iade talebinizi yapın.

Online ödeme yapmadıysanız iade talebiniz için ödeme makbuzunun numarasına ihtiyacınız olacaktır. Kanada içinde bir bankaya ödeme yaptıysanız banka makbuzunuzun numarasına ihtiyacınız olacaktır. Makbuz numarasını kullanarak hesap oluşturun ve iade talebinde bulunun.

Tüm bunların dışında bir yöntemde ödeme yaptıysanız o zaman web formu kullanarak iade talebinde bulunabilirsiniz.    

Murat Kandemir, 30 Ağustos 2018  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder