30 Ağustos 2018 Perşembe

Ontario Eyaleti Yeni Göçmenlik Davetiyeleri Düzenledi


Kanada’nın en kalabalık eyaleti Ontario ekspres girişe bağlı Fransızca konuşan nitelikli işgören programından şu ana kadar 977 kişiyi eyaletten aday göstererek göçmen olarak kabul etti.

Aday gösterilen kişiler Ontario’nun eyalet aday programı (OINP) kapsamında işletilen ekspres girişe bağlı Fransızca konuşan nitelikli işgören (FSSW) ve girişimci programlarından kabul edildi.

OINP’in resmi web sitesinde 24 Ağustos günü yapılan duyuruda Fransızca konuşan nitelikli işgören sınıfından 46 kişinin davetiye aldığı (NOI) belirtilirken bu sayıyla birlikte Ontario’dan 2018 yılı içinde davetiye alan göçmen sayısı 977’ye yükselmiş oldu.

Ontario eyaleti özellikle Fransızca konuşan ve İngilizce bilen nitelikli göçmen adaylarını federal ekspres giriş sisteminde düzenli olarak seçerek göçmenlik davetiyesi veriyor.

Federal hükümetin ekspres giriş sisteminde Kanada’nın en büyük üç göçmenlik programı aday göçmen kabul ediyor. Federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC).

OINP’in FSSW kapsamında değerlendirilebilmek için federal nitelikli işgören sınıfı (FSW) veya Kanada tecrübe sınıfı (CEC) başvuru şartlarını yerine getirmeli ve ayrıca İngilizce veya Fransızca dil sınavlarına girerek minimum dil puanı kriterini de sağlamalılar.

FSSW için herhangi bir minimum puan (CRS) şartı bulunmamaktadır. Ontario eyalet tarafından seçilen ve aday gösterilen kişiler ek 600 puan almakta ve federal niteliki işgören sınıfından kabul edilmektedirler.

Ontario aynı zamanda OINP kapsamında işlettiği girişimci kategorisinden 21 kişiye de davetiye düzenledi.

Girişimci kategorisi için gerekli minimum puan 110 olarak belirlendi.

OINP girişimci kategorisi Ontario’da işletme kurmak ya da bir işletmeyi satın almak isteyen yabancı girişimcilere açıktır.

Eyalette işlerini kuran girişimciler tüm aile üyeleri için daimi ikamet başvurusu yapabilirler.

Murat Kandemir, 30 Ağustos 2018  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder