28 Eylül 2018 Cuma

2018’in İkinci Çeyreğinde Kanada’ya Göç Rekoru


Kanada’nın nüfus artışında en büyük pay uluslararası göç oldu. Ülke özellikle 1 Nisan 1 Temmuz arası nüfus artışını yüzde 82 payla uluslararası göçe borçlu.

Bir göçmen ülkesi olan Kanada nüfus artışını uluslararası göç borçlu. 2018 yılının ikinci çeyreğinde de uluslararası göç ülke nüfusunun artışında en büyük paya sahip.

2018 ikinci çeyrekte ülke nüfusu 168.687 kişi arttı. Bu sayının yüzde 82’sine denk gelen 138.978 kişilik payı Kanada’ya dışardan gelen göçmenler sayesinde oldu. Bu artış bugüne kadar ki görülen en yüksek rakamlardan birisi. Bunu Kanada istatistik bürosu rakamları teyit ediyor.

Uluslararası göç rakamlarındaki artış sayısı, göçmenler, geri dönen göçmenler ve Kanada’ya gelen ve göçmen olmayan oturum sahipleri sayısının toplanıp bundan geçici göçmen ve Kanada’yı terkeden göçmenlerin sayısı çıkarılarak bulunuyor.

Ulusal seviyede Kanada, 2018 ikinci çeyrekte 87.661 yeni göçmeni kabul etti. Bu sayı 1971’den bu zamana kadar ki ikinci yarıda gelen göçmen sayısının en fazla olduğu dönemlerden birisi.

Bu çeyrekte Kanada’ya gelen ikamet sahibi olmayan ziyaretçi sayısı da 60.446 artış gösterdi. Bu sayının içinde geçici çalışma izni sahipleri, öğrenciler ve mülteciler yer alıyor.

Ulusal nüfus artışına karşın Nova Scotia ve New Brunswick eyaletlerinde nüfus azalmasının halen devam ettiği gözlemlendi.

Kanada istatistik bürosu rakamlarına göre birçok eyaletle birlikte Yukon bölgesinde 1 Nisan 1 Temmuz arasındaki nüfus artışının en büyük sebebinin uluslararası göç olduğu görüldü.

Yine Kanada istatistik bürosunun yayınladığı rakamlara göre Kanada’da Newfoundland and Labrador, Alberta, Nortwest Territories ve Nunavut dışındaki bölgelerde uluslararası göçmenlik rakamları hayli artış gösterdi.

Bu çeyerekte Kebek bölgesine giriş yapan ziyaretçi sayısı 19.506 kişi oldu. Bu sayı da öncekilere oranla oldukça yüksek bir rakam. İkinci çeyrekte Ontario ve British Columbia bölgelerine de gelen ziyaretçi sayılarında da oldukça artış gözlemlendi.

Murat Kandemir 28 Eylül 2018    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder