26 Eylül 2018 Çarşamba

Newfoundland and Labrador Eyaleti AIPP Kapsamında İş Teklifi Verebilecek İşveren Listesini Yayınladı


Newfoundland and Labrador Eyaleti (NL) çalışmak isteyen yabancıların listedeki işverenlere başvurmasını istedi.

Atlantik göçmenlik pilot programında (AIPP) yabancı işçi çalıştırabilecek işverenlerin listesi NL eyaleti tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. NL eyaleti kendi bölgesinde çalışmak isteyen yabancıların bu listedeki işverenlerle iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.

Listede AIPP programında işveren olarak aktedite olan toplamda 172 işveren yer alıyor. Bu işverenlerden çalışma izni almak için gerekli şartları taşıyan yabancılar ve uluslararası öğrenciler Kanada daimi ikamet başvurusu yapabilecekler.

Akredite işverenler listesinde kahve dükkanlarından restoranlara ve hatta havacılık sanayi firmaları gibi eyalette birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmalar yer alıyor.

Özellikle eyalette okuyan uluslararası öğrenciler mezun olduktan sonra bu firmalardan iş teklifi aldıklarında göçmenlik başvurusu yapabiliyorlar.

AIPP’ye katılan diğer eyaletlerin (New Brunswick, Nova Scotia ve Prince Edward Island) aksine NL, kendi akredite işverenleri kamuoyuyla paylaşan tek eyalet olduğu göze çarpıyor.

NL eyaleti 2025 yılına kadar işçi ihtiyacını AIPP programı kapsamında karşılamaya çalışacak.

Atlantik pilot göçmenlik programı -AIPP- geçen sene yürürlüğe kondu ve özellikle Kanada’nın Atlantik eyaletleri olan Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, New Brunswick ve Prince Edward Island eyaletlerinde çalışacak eleman eksikliğini giderebilmeleri için bu eyaletlerin yabancı işçi ve uluslararası öğrenci mezunlarını işe alabilmelerine olanak vermek için tasarlandı.

AIPP programından yararlanmak isteyen işveren önce faaliyet gösterdiği eyaletçe akredite olmalıdır. Akredite olmak isteyen firmanın işe almak istediği yabancı işçiye ve ailesine yerleşim hizmetleri gibi bazı hizmetleri de verme sorumluluğu bulunuyor.

AIPP kapsamında kabul edilecek başvuru sayısı 2018 yılı için 1.000, 2019 yılı için 2.000 ve 2020 yılı için 4.000 olarak belirenmişti. AIPP programı kısa sürede çok popüler hale geldi ve federal hükümet geçtiğimiz temmuz ayında 2018 hedefini 2.500’ye yükseltti.

Pilot program Kanada federal ve eyalet hükümetleri ortaklığıyla sürdürülüyor.

Akdredite işveren listesini NL’nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Murat Kandemir, 26 Eylül 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder