20 Ağustos 2019 Salı

Ontario İdare ve Finans Alanında İş Tecrübesi Olan Adayları Seçti


Hem başkent Ottawa’ya hem de ülkenin en kalabalık şehri Toronto’ya ev sahipliği yapan Ontario eyaleti 15 Ağustos’ta seçtiği 997 göçmen adayına Kanada göçmenlik davetiyesi gönderdi.

Gönderilen davetiyeler muhasebeciler, halkla ilişkiler müdürü ve hemşirelerin de olduğu toplam 10 meslek grubuna gönderildi.

10 meslek grubu içinde olan göçmen adayları federal göçmenlik puanı 439 ile 465 puanı olanların arasından seçildi.

Kanada’nın ulusal meslek sınıflandırması, NOC (national occupation classification) sisteminde tüm meslekler hem beceri tiplerine göre sınıflandırılmaktadır.

10 hedef meslek ve NOC (ulusal meslek sınıflandırması) kodları ise şöyledir:

0114 Diğer idari hizmetler müdürleri, 0601 Kurumsal satış müdürleri, 1122 İş geliştirme danışmanlığı profesyonel meslekleri, 0124 Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler müdürleri, 0621 Perakende ve toptan ticaret müdürleri, 1111 Finansal denetçiler ve muhasebeciler, 3012 Hemşireler ve psikyatr hemşireleri, 0111 Finans müdürleri, 1114 diğer finans görevlileri ve 0651 Müşteri hizmetleri müdürleri.

Seçilen adaylar Ontario’nun eyalet aday göçmenlik programı (OINP) bünyesinde işletilen insan sermayesi öncelikleri (HCP) kategorisi kapsamında seçildi. Bu kategoriden seçilmek için herhangi bir iş teklifi gerekmiyor.

OINP’in insan sermayesi öncelikleri kategorisinden seçilebilmek için önce federal ekspres giriş göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olmak gerekiyor.

Eyalet tarafından seçilecek adayların hem federal hem de eyaletin HCP kategorisinin uygunluk kriterini taşıması gerekiyor.

Kanada’nın federal ekspres giriş (express entry) sistemi kapsamında Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarında göçmen kabul ediliyor.

Federal ekspres giriş sistseminde kayıtlı olan adaylara yaş, eğitim, dil seviyesi ve iş tecrübesi gibi faktörlerden puan veriliyor. Herhangi bir eyaletten seçilerek aday olan kişilere ek olarak 600 puan veriliyor.

Ontario eyaleti kendi işlettiği göçmen aday programı (OINP) ile istediği kalifiyede olan yabancıları seçebiliyor. OINP tarafından seçilmek için herhangi bir iş teklifi de gerekmiyor.

Murat Kandemir, 20 Ağustos 2019   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder