31 Ocak 2020 Cuma

Kanada’nın En İyi 10 İşvereni


Forbes dergisi ve pazar araştırması şirketi Statista tarafından 8.000 işgörenle yapılan bir çalışmada Kanada’da çalışılacak en iyi işverenler sıralandı. Katılımcılar en az 500 işçi çalıştıran şirketlerde çalışan işgörenlerden seçildi. Araştırmada Kanada’da çalışmak için en iyi 300 şirket sıralandı.

Toronto, Montreal, Ottawa ve Winnipeg gibi şehirlerdeki işverenler işçi dostu olmalarına göre sıralandı.

Değerlendirilen şirketler genelde teknoloji ve ulaştırma sektörlerinden oluştu. Bunun dışında perakende satış, elektrik ve su hizmetleri ve eğitim gibi alanlarda hizmet veren şirketlerde değerlendirildi.

En iyi Top 10 listesinde yer alan ve işçi arayan şirketler şunlardan oluştu:

10-Toronto Üniversitesi. 7.198 eleman çalıştıran Toronto üniversitesi aynı zamanda McLean dergisi tarafından Kanada’da en iyi eğitim görülecek üniversitesi olarak seçildi.

9-FedEx. Ulaştırma ve lojistik firması olan FedEx’in merkezi Mississauga, Ontario’da bulunuyor ve 6.750 eleman çalıştırıyor. FedEx kargo işçisi ve kurye alımları yapıyor.

8-Air Transat. Merkezi Montreal’de olan ulaştırma ve lojistik firması Air Transat’ta 5.000 den fazla işçi çalışıyor. Kebek ve Ontario’da işçi alımı yapan firma işçilere dolgun maaş, sosyal ve seyahat hakları veriyor.

7-Boeing. Havayolu ve savunma şirketi Boeing’in merkezi Winnipeg’de bulunuyor. İş arayanlar 2.000 işçi çalıştıran bu firmada işletme, sibergüvenlik, bilgi ve analitik, mühendislik, bilgi teknolojisi ve üretim alanlarında iş bulabilirler.

6-Microsoft. IT, Internet, yazılım ve hizmetler firması olan Microsoft’un merkezi Mississauga’da bulunuyor ve 2.300 çalışanı var.

5-Ubisoft. Medya ve reklamcılık firması olan Ubisoft Montreal’de bulunuyor ve 15.985 çalışanı var. Animasyon, programcılık ve kalite kontrol uzmanları bu firmada iş bulabilirler.

4-Costco. Perakende ve toptan satış yapan firmanın merkezi Ottawa’da bulunuyor ve 39.000 kişi çalıştırıyor. Costco’nun her eyalette merkezleri bulunuyor ve iş arayanlar bu firmada özellikle bilgi teknolojisi, finans ve pazarlama alanında iş bulabilir.

3-Cisco Systems. IT, Internet, yazılım ve hizmetler veren bu firmanın merkezi Toronto’da bulunuyor ve 1.727 kişiyi çalıştırıyor. CISCO teknoloji hizmetleri ve ürünleri tasarlıyor ve satıyor. Özellikle Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto ve Montreal’de personel alımı yapıyor.

2-Hydro-Quebec. Elektrik hizmetleri veren bu kamu firmasının merkezi Montreal’de bulunuyor ve 19.904 kişi çalıştırıyor. Kebek’in kamu firması olan Hydro-Quebec çalışmak için çok iyi bir yer.

1-Google. IT, Internet, yazılım ve hizmetler veren bu firmanın da merkezi Toronto’da bulunuyor ve 2.300 kişi burada çalışıyor. Dünyanın en önemli arama motoru olan Google çalışanların katıldığı bu araştırmada çalışılacak en iyi firma seçild. Toronto, Montreal, Kitchener, Edmonton’da merkezleri bulunuyor.

Murat Kandemir, 31 Ocak 2020      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder