29 Ocak 2020 Çarşamba

Ontario’nun İlk Fransız Üniversitesi Açılıyor


Toronto merkezde açılacak üniversite Ontario eyaletinin ilk fransızca üniversitesi olacak.

2021 yılının Eylül ayında eğitime başlaması beklenen Ontario’nun ilk fransız üniversitesine yabancı öğrenciler kayıt yaptırabilecek ve üniversitede çalışmak isteyenler de iş başvurusu yapabilecekler.

“Université de I’Ontario français” ismiyle açılacak üniversitede toplum bilimleri, küresel ekonomi, şehircilik ve dijital kültür gibi yeni programlar yer alacak. Bu programların dışında ayrıca yönetim, iletişim, sosyal hizmetler, hukuk ve psikoloji gibi bölümler de öğrenci kabul edecek.

Geçtiğimiz günlerde CIC News’e konuşan Program ve Bilgi Gelişimi Başkan Yardımcısı Jason Luckerhoff, eyalet hükümeti ile beraber çalışarak Ontario ve Toronto’nun işgücü piyasasının ihtiyacı olan alanlara etki edecek programlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Üniversite yönetimi uluslararası öğrencileri çekmek için Afrika, Asya ve Avrupa’dan çeşitli eğitim kurumlarıyla ortaklık çalışmalarına başladı bile.

Kanada dışında eğitim kurumlarıyla yapılacak uluslararası işbirliği ile üniversiteler arasında eğitim ders kredilerinin karşılıklı tanınması sağlanacak.

Université de I’Ontario français, Belçika, Senegal ve Vietnam’daki bazı üniversitelerle görüşme halinde.

Kanada’nın ingilizce dilinde eğitim veren üniversite öğrencileri de fransızca öğrenebilecek. Hatta bazı seçmeli derslerini bu üniversitede alabilecek.

Université de I’Ontario français şimdiden Ottawa, Toronto, Ryerson, Laval, Québec a Trois-Riviéres ve Hearst üniversiteleriyel ortaklık yaptı bile.

Ontario français üniversitesi 2020 yılının nisan ayı itibariyle yabancı öğrenci kabul etmeyi planlıyor.

Yeni açılacak üniversite ayrıca idare, finans ve eğitimci kadrolarını doldurmak için eleman arayışına da girmiş bulunuyor.

Daha fazla detaylı bilgi isteyenler üniversitenin resmi internet adresine ulaşabilirler.

Murat Kandemir 29 Ocak 2020.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder