31 Temmuz 2020 Cuma

Kanada’da Eşlere Açık Çalışma İzni Verilmesi Uygulaması Kalıcı Hale Getirildi


Kanada hükümeti aile sponsorluğu kapsamında başvuru yapanların eşlerine verilen çalışma izni pilot uygulamasını artık kalıcı hale getirdi.

Aile sponsorluğu başvurularında eşlere verilen çalışm izni pilot olarak başlatılmış ve her sene programın süresi uzatılıyordu. Kanada hükümeti bu uygulamayı artık kalıcı hale getirdi.

Kanada vatandaşları ve daimi oturum sahipleri (PR kart sahipleri) eşlerine aile sponsorluğu programı kapsamında daimi oturum izni başvurusu yapıyorlar. Daimi oturum izni çıkana kadar eşlerine çalışma izni veriliyor ve eşler isterlerse çalışabiliyorlar.

Açık çalışma izni olarak verilen çalışma izninden sadece Kanada’da yaşayan ve Kanadalı ya da daimi oturum sahibi eşi tarafından aile sponsorluğu başvurusu yapılan eşler yararlanabiliyor. Açık çalışma izni hakkından yararlanacak kişilerin Kanada’da geçici oturum sahibi olmaları ve eşleriyle birlikte yaşıyor olmaları da gerekiyor.

Eğer eşiniz için eş sponsorluğu başvurusu yapacaksanız başvuru formlarının içine eşiniz için açık çalışma izni başvurusu da koyun. Hem eş sponsorluğu hem de açık çalışma izni ücretlerini ödemeyi unutmayın.

Eğer eşiniz için eş sponsorluğu başvurusunu yaptıysanız fakat açık çalışma izni başvurusunda bulunmadıysanız onun için sonradan açık çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.

Eğer eşiniz için eş sponsorluğu başvurusunda bulunmuş ve göçmenlik bakanlığından başvurunuzun prensipte kabul edildiği mektubu almışsanız eşiniz için açık çalışma iznine başvurabilirsiniz. Eş sponsorluğu başvuruları yapıldıktan sonra daimi oturum şartlarının genelde sağlandığı fakat güvenlik ve sağlık vs. kontrollerinin başlamadığı durumlarda Kanada göçmenlik bakanlığı başvuru sahibine başvurunun genel kriteri karşıladığı bu yüzden prensipte kabul edildiği yazısı gönderir.    

Açık çalışma izni alan ve daimi oturum kartı gelmemiş olan eşlerin statülerini kaybetmemeleri için çalışma izni uzatımı başvurusu yapmaları gerekiyor.

Murat Kandemir, 31 Temmuz 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder