9 Eylül 2020 Çarşamba

Kanada 2 Eylül’de 4.200 Göçmen Alımı Yaptı


Kanada göçmenlik bakanlığının (IRCC) yaptığı son elemelerde 4,200 göçmen adayı Kanada’ya kabul edildi.

Federal kalifiye işgören sınıfı (FSW) adaylarıda dahil olmak üzere toplam 4.200 kişi Kanada hükümetinin 2 Eylül’de yaptığı elemede göçmen adayı olarak kabul edildi. Seçilmek için gerekli puan seviyesi ise 475 olarak belirlendi.

Seçilen göçmen adaylarına Kanada daimî ikamet başvurularını tamamlayabilmeleri için kabul mektubu (ITA) gönderildi.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Kanada’nın federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarından yapılan başvuruları kabul ediyor.

Federal ekspres giriş sistemine kayıt yaptıran adaylara yaş, iş tecrübesi, eğitim, İngilizce/Fransızca dil becerileri gibi faktörlerden puan verilmektedir. Her adaya 1200 üzerinden bir puan verilmektedir.

Havuzda kayıtlı en yüksek puana sahip olan adaylar federal hükümetçe yapılan düzenli çekilişlerle göçmenlik davetiyesi alarak kabul ediliyorlar.

Federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişiler herhangi bir eyaletten göçmen adayı olarak gösterildiğinde ek 600 puan kazanmaktadırlar. Bu ek puan onların federal göçmen çekilişlerinde hemen kabul edilmelerine olanak tanıyor.

Kanada’ya gelmek isteyen yabancıların göçmenlik başvurusu yapabilmelerinin önü hala açık bulunuyor. Adaylar isterlerse göçmenlik havuzuna kaydolabilirler.  

31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 142.192 oldu. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Kanada’ya göçmenlik düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 09 Eylül 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder