30 Eylül 2020 Çarşamba

Son 10 Yılda Verilen Biometrik Bilgisi Kanada Göçmenlik Başvurusunda Yeterli Sayılacak

Kanada son on yılda biometrik bilgisi veren yabancılardan göçmenlik başvurularında tekrar biometrik bilgi istemeyecek. 

Korona pandemisi (COVID-19) süresince kamu sağlığı gerekçeleriyle Kanada içinde ve dışındaki biometrik bilgi toplama merkezleri kapalı kaldı ya da VFS gibi Kanada dışında faaliyet gösteren bioyoemtrik bilgi toplama merkezleri sınırlı olarak hizmet verdi.

Kanada’nın göçmenlik bakanlığı (IRCC) bu durumun Kanada içinde ve dışındaki göçmen adaylarına etkisini azaltmak için yeni bir karar aldı. Son 10 yılda Kanada’ya biometrik bilgisini veren yabancılar yapmış oldukları ya da yeni yapacakları başvurularında ikinci bir duyuruya kadar Kanada’ya biometrik bilgi vermek zorunda kalmayacaklar.

Bu geçici uygulama ile geçmişte Kanada’ya biometrik bilgisini veren kişiler artık ret edilmeyecek ve yaptıkları başvurular incelenmeye devam edecek.

Bu uygulamadan yararlanacak kişiler daha önce daimi oturum başvurusu yapmış ya da yapmak üzere olan adaylar ve son on yılda yaptıkları bir başvuruda biometrik bilgilerini verenler.

Ayrıca adaylar yeni yapacakları başvurlarda göçmenlik başvuru sisteminde ödeme hatırlatılsa bile 85 dolarlık biometrik ücreti ödemeyecekler.

Daha önce daimi oturum başvurusu yapmış ve biometrik ücreti ödemiş fakat bu uygulamadan yararlanacak kişilerin başvuruları incelenmeye devam edecek ve ödedikleri biometrik ücreti kendilerine iade edilecek.

Murat Kandemir 30 Eylül 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder