17 Eylül 2020 Perşembe

Kanada-ABD Sınırı Kasım’a Kadar Kapalı Kalabilir

En son alınan kararla 21 Eylül’e kadar kapalı kalacak olan Kanada–ABD sınırının önünüzdeki Kasım ayına kadar açılmaması gündemde.  

Kanada’da CTV habere konuşan üst düzey hükümet kaynaklarına göre Kanada ve ABD sınırı kasım ayına kadar kapalı kalabilir.

İlk önce geçtiğimiz mart ayında başlayan iki ülke arası sınır kısıtlaması altı defa uzatıldı ve en son 21 Eylül’e kadar kapalı kalması kararlaştırılmıştı. Korona pandemisinin kontrol altına alınacağı güne kadar kapalı kalacağı düşünülen sınırın Kasım ayına kadar açılmayacağı öngörülüyor.

Kanada’nın eyaletlerinde günlük vaka sayıları ikiyüzlerde gidiyor. Geçtiğimiz Salı Kebek’te 292 yeni vaka görülürken pazartesi ise Ontario’da 251 yeni vaka ortaya çıktı.

Korona ile mücadelede ülke olarak iyi bir sınav vermeyen ABD’nin aksine Kanada oldukça sıkı kurallar ve sınır kontrolleri uygulayarak korona ile iyi bir savaş veriyor.

ABD dünyada Korona’dan en çok ölenlerin olduğu ülke konumunda bulunuyor. Ülkede sadece ölü sayısı değil yeni vaka sayıları da oldukça yüksek.

Şu an için ABD’den sadece zorunlu olan seyahatlere izin veriliyor. Ayrıca ABD’den gelecek olan Kanadalılar ve onların aile bireyleri de bu yasaktan muaf tutuluyor. Kritik yerlerde çalışanlar ile tedarik zinciri çalışanlarının da Kanada’ya girişine izin veriliyor.

Seyahat yasağı kararları her ay gözden geçiriliyor. Kanada ile ABD ve diğer dünya ülkeleri arası seyahat kısıtlamalarının son durumunu önümüzdeki ay tekrar göreceğiz.

Murat Kandemir, 17 Eylül 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder