30 Kasım 2020 Pazartesi

Kanada Vatandaşlık Sınavı Çevirimiçi Yapılacak

Korona pandemisi yüzünden geçtiğimiz mart ayından beri durdurulan vatandaşlık sınavları online olarak yapılacak.

Kanada’da sekiz aydır vatandaşlık sınavı yapılamıyor ve vatandaş olmak isteyenler için sınavın online olarak yapılması kararı alındı.

Kanada göçmenlik, mülteciler ve vatandaşlık bakanlığı (IRCC) yeni bir platform üzerinde çalışıyor. Bu süreçte korona yüzünden vatandaşlık sınavı iptal edilen kişilerin sınavları online olarak yapılacak.

IRCC, platformun işlerliğinden emin olduktan sonra daha fazla vatandaşlık sınavını online yapacak.

Teste girecekler kimliklerini kişisel bilgiler ile kanıtlayacak ve sınav başlamadan önce fotoğraflarını ve diğer kimlik belgelerini kamera ile çekecekler.

Başvuran kişilerin testlerini tamamlamaları için 21 günü olacak.

Sistem, başvuran kişilerin fotoğraflarını korona yüzünden bazı hukuk fakültesi sınavlarında uygulandığı gibi test esnasında çekecek.

Online test sistemi dahil olmak üzere IRCC, vatandaşlık programını modernize etmeye devam ediyor.

Daha önceki sınavlarda olduğu gibi online testlerde 20 sorudan oluşacak ve katılımcılara sınavı tamamlamaları için 30 dakika verilecek.

Online sınava gireceklere sınava davet belgesi gönderilecek. Online sınav yerine birebir sınava girmek isteyenlerin biraz daha beklemeleri gerekiyor.

IRCC’ye göre 7 Eylül itibariyle 85.000 kişi vatandaşlık testine girmeyi bekliyor.

Kanada Vatandaşlık Yasası uyarınca Kanada vatandaşı olmak isteyen 18 ve 54 yaş arası kişiler vatandaşlık sınavına girmek zorundalar.

Murat Kandemir, 30 Kasım 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder