25 Kasım 2020 Çarşamba

Newfoundland and Labrador Eyaletinden Göçmenlik Atağı

Kanada’nın Newfoundland and Labrador (NL) eyaleti yeni bir göçmenlik atağında bulunuyor. 

Eyalet, eğitim sahibi meslek becerisi olan göçmenlere yeni bir göçmenlik fırsatı sunuyor.

Tasarlanan yeni göçmenlik programını NL eyalet hükümeti 18 Kasım’da duyurdu.

Öncelikli beceriler (Priority Skills) adlı göçmenlik kategorisi NL’nin eyalet aday göçmenlik programı (NLPNP) kapsamında göçmen kabul edecek.

2 Ocak 2021 yılında başlatılacak olan priority skills kategorisi yüksek eğitim almış meslek becerileri olan ve özellikle teknolooji sektöründe çalışan yabancıları hedefliyor.

Kanada’nın diğer eyaletleri gibi NL’de de özellikle hızlı büyüyen teknoloji sektöründe nitelikli eleman eksikliği yaşanıyor. Bu duruma bir çözüm bulmak ve işverenlerin aradıkları nitelikte işgücünü karşılamak için NL hükümeti bu göçmenlik kategorisini oluşturdu.

Eyaletteki Memorial üniversitesinden mezun yüksek lisans ya da doktora öğrencileri eğer bilgi ve iletişim teknolojisi, okyanus teknolojisi, sağlık ve tarım gibi programlardan mezunlar bu programda kendilerine yer bulabilecekler.

Ayrıca aşağıdaki mesleklerde iş tecrübesi olanlar yabancılar da başvuru yapabilecekler. Elektrik, makine ve altyapı mühendisliği dışında teknoloji sektöründeki özellikle aranacak diğer meslekler şunlardır:

Software Developer,

Biomedical Engineer,

UI/UX Developer,

AI Developer,

Python Developer,

.NET Developer,

Security Specialist,

Cloud Specialist,

Bioformatician,

Computer Network Support

Bu programdan göçmenlik başvurusu yapacak adayların ingilizce yeterliklerini ispat etmeleri de gerekiyor. İngilizce yeterlik tespiti için IELTS ya da CELPIP sınavları kabul edilmektedir.

NLPNP’de halihazırda beş ayrı kategoride göçmen aday kabulü yapılmaktadır. Bu alt kategoriler 1-Express Entry Skilled Worker Category, 2-Skilled Worker Category, 3-International Graduate Category, 4-International Entrpreneur Category and 5-International Graduate Entreprenur Category.

Murat Kandemir 25 Kasım 2020


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder