4 Şubat 2014 Salı

Kanada Aile Büyükleri Sponsorluk Programı (PGP) Başvuru Kotası Doldu

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı iki yıldır kapalı olan ve bu sene yılbaşında açılan Kanada aile büyükleri sponsorluk programı (PGP) başvuru kotasının dolduğunu açıkladı. Bir ay gibi kısa bir sürede daha önce açıklanan 5.000 başvuru kotasının dolması ile program önümüzdeki sene açılmak üzere tekrar kapandı.

Daha önce anne-baba ve diğer aile büyükleri sponsorluk programında başvuru kotası bulunmuyordu. PGP sınıfından yapılan başvurular sekiz yıla varan uzun bekleme süreleri ile biliniyor ve bakanlık biriken dosyaları eritmeye çalışıyordu. Bakanlık anne-baba sponsorluk programını iki yıl süreyle askıya alarak biriken dosyalar üzerine yoğunlaşmıştı.

5000 başvuru kotası dolduğu için kısa sürede kapanan PGP programı sayesinde 2014 yılı sonuna kadar 20.000 aile büyüğünün Kanada’ya göçmen olarak gelip çocuklarına kavuşacağı tahmin ediliyor.

Biriken dosya sayısının yüzde 75’inin 2015 yılında kadar sonuçlandırılacağı tahmin ediliyor.

Yeni açılan PGP programına uygunluk şartlarının ağırlaştırılmış olduğuna ve sadece maddi durumu çok iyi olan Kanadalıların başvurabileceği bir program haline geldiğine daha önceki yazılarımızda değinmiştik. 5.000 başvuru kotasının bir ay gibi çok kısa sürede dolmasına hiç şaşırmamak gerekir.

PGP göçmenlik programına uygun olmayan Kanadalılar aile büyüklerine süper vize başvurusu ile kavuşabilirler. 10 yıl geçerli olacak ve bir defasında en fazla iki seneye kadar Kanada’da kalma fırsatı veren süper vizeden şu ana kadar 28.000 kişi yararlandı.


Murat Kandemir, 4 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder